Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyn får inte bli S-märkt

Nya SAIK Innebandy kommer inte att få använda sig av det klassiska S-märket som bandylaget har på sina tröjor.

Det fanns långt gångna planer från den nya sektionen att använda varumärket.

– Men det är bandyn som äger S-märket och inte alliansen. Vi har beslutat att inte släppa det, säger SAIK:s bandyordförande Lars-Olov Skoog.

Annons

Det var för en månad sedan som Alba och Aston gick ihop och nya SAIK Innebandy bildades. På den pressträff som anordnades fanns S-märket med som en stor del av presentationen.

– Jag vet. Vi blev tagna på sängen av det men är helt överens om att inte släppa ifrån oss S:et som är vårat signum och så starkt förknippat med bandy. Det finns också ett alldeles för stort marknadsvärde i det hela och därför vill vi vara ensamma om det. Varken fotbollen, bowlingen eller innebandyn får använda symbolen, säger Skoog.

SAIK alliansen äger klubbmärket med skölden men det är bandysektionen som har ensamrätt om S-märket och har rätt att ta egna beslut i den här frågan.

– Vi är eniga och just nu gäller det här beslutet. Jag hoppas ändå att vi kan göra andra saker ihop med innebandyn och ha ett bra samarbete, säger Skoog.

Tony Johannesson från den nya innebandysektionen erkänner att förhoppningen var att använda S:et.

– Vi tog tidigt upp den frågan och från början verkade det som ingen hade koll. Vi hade med det på presentationen och trodde det var okej.

Det var efter det som bandysektionen reagerade och hörde av sig.

– Det blev en missuppfattning och vi köper läget helt och hållet. När vi har dragit det ett varv till vet vi att det är bandyn som äger frågan och nu har dom meddelat sitt beslut och vi fogar oss helt efter det, säger Johannesson.

Innebandylaget, som hade sin första gemensamma träning i går, deppar trots allt inte ihop på något sätt.

– Nä, vi kör på med full kraft. Vi får väl använda SAIK:s klubbmärke på något sätt på matchdräkten och annat. Vi har grejer på gång och låter oss inte nedslås av det här, säger Johannesson avslutningsvis.

Mer läsning

Annons