Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isaksson rasar mot utvisningarna

SAIK har fått upp ångan – men en sak förbryllar tränaren Peter Isaksson inför fredagskvällens hemmamöte med Broberg:
Alla utvisningar laget drar på sig.
– Det finns ett handikappsystem i svensk bandy, säger han kritiskt.

Annons

SAIK har varit städat och disciplinerat och dragit på sig väldigt få utvisningar de två senaste säsongerna, två säsonger som båda krönts med SM-guld.

Om det har med varandra att göra ska vi låta vara osagt, men faktum är att den här säsongen – som åtminstone inleddes skakigt – hör SAIK-spelarna tvärtom till de mest utvisade.

Visst, SAIK har en match mer spelad än de flesta, men det utraderar ändå inte det faktum att det S-märkta spelar tuffare nu. Eller var det är som gör att Peter Isakssons mannar är näst sist i fairplay-ligan.

– Jag blir förvånad när jag hör det här, för jag tycker inte att vi spelar fult, säger Isaksson.

Är det ett medvetet drag att ni ska spela lite tuffare bandy?

– Nä, det är det absolut inte. Vi behöver inte vinna fairplay-ligan, men det är inte bra om vi ligger i botten heller.

Isaksson är kritisk till domarnas bedömningar i flera av SAIK:s matcher hittills och pekar på ett par exempel från den senaste, 6–2-vinsten mot Vänersborg.

– Vi vinner med 6–2 och borde kanske ha vunnit med 10–2 egentligen, men vi har 55 utvisningsminuter medan Vänersborg bara har 30.

– Vid ett tillfälle kommer Linus Forslund åkande med bollen, och så blir han utvisad för slag på klubba – när han är bollförare!

– Senare drar Jocke Hedqvist iväg bollen mot Ted Haraldsson efter avblåsning, men blir inte utvisad. Kort därefter petar Rasmus Forslund iväg bollen tre meter, och då går linjedomaren in och tar en utvisning på honom.

Isaksson vänder sig dessutom emot att Vänersborg fick en billig straff med sig.

– Det är så i svensk bandy. Om något lag är överlägset, då måste domarna hjälpa det andra laget, säger Isaksson.

Det är inga enskilda spelare i SAIK som sticker ut i utvisningsstatistiken. Jesper Hvornum har samlat på sig 35 minuter, det är han värst med i laget – och det är ändå långt från elitseriens buse nummer ett hittills, Jocke Hedqvist som har 70 minuter på blott fyra matcher.

Inte heller Hvornum kan förklara SAIK:s bottenplats i fairplay-statistiken.

– Vi tittade just på det i spelarbussen. Jag tycker att det är många konstiga utvisningar, särskilt i matchen mot Vänersborg var det några väldigt märkliga, säger han.

– För egen del hade jag en klumpig i går, men i övrigt kan jag inte förklara det.

Mer läsning

Annons