Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja, se det snöar!

Träningslägret i Barcelona börjar närma sig sitt slut. På lördagen vaknade spelarna till ett vitt landskap.

Annons

Sportens reporter Christer Åberg följer Gefle IF:s träningsläger i Barcelona.
Här rapporterar han om lördagens…

…stora snackis
Det var förstås den syn som mötte när man tittade ut från hotellfönstret på morgonen. Tre-fyra centimeter snö låg på backen. Vit och fin…
En promenad ner till träningsplanen blev halkig och väl där insågs det snabbt att någon förmiddagsträning inte var att tänka på. Den flyttades snabbt.

…träning
För det blev en träning till slut där allting flyttades fram några timmar. Då var planen lika grön och bra som tidigare i veckan och det allra sista viktiga passet kunde genomföras.
Ett högintensivt pass med bra fart och koncentration i övningarna.
I stället för träningen på förmiddagen kördes då en genomgång av hur Varberg spelar. Ett lag som Gefle möter i svenska cupen nästa vecka.

…summering
Nu återstår bara sista dagen på lägret när Gefle förflyttar sig till centrala Barcelona för en dag i storstaden innan hemresan på måndag förmiddag.
Tränaren Pelle Olsson är nöjd med det han har fått ut av veckan.
-Absolut. Det har varit en bra vecka. Vi har varit här förr och visste att det är en fantastisk miljö med bra boende, mat och träningsmöjligheter.
Inga matcher har spelat den här gången och lägret ligger också tre-fyra veckor tidigare än normalt. Det på grund av att svenska cupen ändrat spelform och GIF kommer att få några riktigt bra matcher hemma i mars.
-Vi kanske inte trodde att det skulle bli snö men annars förväntade vi oss inte heller någon högsommarvärme. Planen har varit bra och träningarna har varit viktiga, säger Pelle.


…kommentar
Anders Wikström satt med telefonen och tittade plötsligt upp.
-Fick ett SMS av Andreas Dahlén i Mjällby. Han skriver att dom har 18 grader varmt och sol på sitt läger på Cypern.

Mer läsning

Annons