Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättemissen fällde GIF: ”Ska sitta”

I sitt blott tredje allsvenska inhopp höll Eric Larsson på att bli Gefles frälsare.

En retur rullade ut till GIF-talangen – som hade öppet mål.

– Jag försökte lägga den till höger, suckade han efter att istället ha träffat en motståndarback i ryggen med bara minuter kvar att spela.

Annons

Gefle hade ju ett drömläge att på nytt sno poäng av sina motståndare. Med knappa tre minuter kvar öppnade sig Eric Larssons jättechans att få sista ordet. Dragan Kapcevics skottförsök gav en retur rakt ut till Larsson – men han träffade Trelleborgsbacken Tuomo Turunens rygg.

– Det känns riktigt surt, en sådan chans ska sitta, säger Larsson och suckade uppgivet, med huvudet böjt mot marken.

– Jag försökte lägga bollen till höger eftersom målvakten kom därifrån och han skulle i så fall aldrig kunna vända om helt plötsligt.

Istället förlorade GIF med 2–1, första förlusten den här säsongen.

Men det var ändå en omdiskuterad hörna som kom att bli snackisen på Strömvallen. Åtminstone bland GIF-spelarna. I matchens 57:e minut – när Trelleborg ställde om snabbt – fick Fredrik Jensen öppen gata vid höger sidlinje, från mittplanen och fram till Geflemålet. Trelleborgsanfallaren satte gasen i botten med Marcus Hansson i hälarna och lyckades ta sig så långt som till kortlinjen. Där försökte Trelleborgsanfallaren med ett inspel, som touchade Hansson.

Och sedan på Jensen igen och ut till inspark – tyckte man i GIF åtminstone.

Men det blev hörna som gav Trelleborg segermålet efter att just Jensen nickat i ribban och Ibrahim Koroma dundrat in returen.

2–1-målet föranledde stora Gefleprotester.

– Vi tycker att hörnan är felaktigt dömd. Det är ju möjligt att det var hörna, men inte från det håll där vi såg händelsen. Det här avgör ju också matchen, säger Gefletränaren Pelle Olsson.

Inte heller Jensen själv var helt säker.

– Jag går nog på linjedomarens spår som menade att bollen nuddade mig när den redan var över linjen. Men jag hade inte förnekat det om den tog på mig innan. Det var en lurig situation.

Om det var feldömt låter vi vara osagt.

Mer läsning

Annons