Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jawo blir kvar i Elfsborg

Transferfönstret slog igen med en smäll. Kvar bakom rutan (i Elfsborg) blir Amadou Jawo.

En spelare Gefle IF gärna sett i klubben igen, men nu blir det inte så.

– Tydligen ville Elfsborg behålla honom, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand.

Annons

Vid midnatt slog det så kallade transferfönstret igen efter att ha varit öppet en månad.

Gefle IF värvade som bekant Simon Lundevall från Västerås som ersättare till James Frempong. Men laget ville också gärna köpa tillbaka Elfsborgs bänknötare Amadou Jawo, som slog igenom i allsvenskan hos Gefle. Men i går eftermiddag stod det klart att Elfsborg i stället gör sig av med en annan av sina anfallare – James Keene. Han lånas ut till norska Fredrikstad. Samtidigt meddelade Elfsborg att man därför behåller Amadou Jawo i sin trupp.

– Ja, Jawo stannar hos oss, säger sportchefen Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Gefle IF har enligt uppgifter varit med i dragkampen om Jawo, som först såg ut att gå till Helsingborg, men nu blir kvar i Elfsborg.

Hur seriöst var GIF:s intresse för Jawo?

– Vi är alltid intresserade av bra spelare och vi har skaffat oss resurser för att vara med i kampen, men kanske inte på den här nivån då. Men vi hade gärna sett honom i Gefle igen, men väljer Elfsborg att behålla honom så är det inte mer med det, säger Leif Lindstrand.

GIF-ordföranden menar också att Gefle är nöjda med den trupp man har och inte sökt spelare mer än på en nivå där man varit öppna för att se vad som händer på marknaden.

Mer läsning

Annons