Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jodå, SAIK fick som de ville

Han var SAIK-spelarnas drömvärvning. Nu är offensive mittfältaren Johan Löfstedt, 24, klar för de närmaste två åren – men troligen längre än så.

– Trivs jag vill jag vara här så länge som möjligt, säger den förre Vetlandaspelaren.

Annons

Johan Löfstedt var på tapeten redan för två år sedan när barndomskompisen och förre lagkamraten Christoffer Edlund värvades till SAIK från Vetlanda.

Sedan dess har Löfstedt haft kontinuerlig kontakt med värvarbasen Arne Anderstedt, så det var inte bara på skämt som han utbrast ”äntligen” under gårdagens presskonferens.

Nu ska han bidra till att förlusterna av mittfältsstjärnorna Misha Svechnikov och Daniel Mossberg inte blir alltför kännbara – och att 24-åringen har stor potential är uppenbart. Trots att han spelade i ett lag som missade slutspel gjorde han 15 mål och slutade fyra i assistligan med sina 22 framspelningar.

– Jag är en väldigt offensiv spelare som gillar att vara med i anfallen och ha mycket boll. Jag gillar att passa bollen till lagkamraterna och har bra skridskoåkning, betygsätter Löfstedt sig själv.

Precis som brukligt har spelarna i SAIK fått tycka till om värvningen – och i det här fallet var alla eniga.

– För oss är det här en drömspelare. Han har rätt ålder och kommer att passa väldigt bra in i laget, säger lagkaptenen Daniel Berlin, som även kommer att ha nyförvärvet från Bollnäs, Linus Forslund, vid sin sida på mittfältet. Det är i alla fall grundtanken just nu.

Trots sina stora talang har Löfstedt aldrig fått dra på sig någon landslagströja. I bandy, alltså. I golf var han länge bofast i ungdoms- och juniorlandslagen innan han valde att sluta vid 18-årsåldern.

Som bäst har han haft +3,2 i handicap – och han har den egenskapen att han kan slå bollen från båda hållen. Enligt uppgift dunkar han i väg drivar på 230 meter när han slår från vänster, och 300 meter från höger.

Även i bandy kan han skjuta från båda håll.

– Ja, fast det är ju rätt vanligt nuförtiden, säger han.

Daniel ”Zeke” Eriksson i värvningsstaben lovar att Löfstedt kommer att få en nyckelroll i SAIK kommande vinter, och att klubben ska göra allt för att nyförvärvet utvecklas och bli en man för A-landslaget så småningom.

Själv tar 24-åringen det lugnt på den fronten.

– Tänker man för mycket på det är det lätt att det låser sig. Som Jonas Claesson sa till mig, ”när du är tillräckligt bra får du chansen”.

– Men jag hoppas förstås utvecklas ännu mer. Och det tror jag att jag kommer att göra, det var bra spelare i Vetlanda också men här får jag ju flera landslagsmän som lagkamrater.

• Stannar du längre än två säsonger?

– Det går inte att säga nu. Men trivs jag vill jag stanna så länge det är möjligt. Och som det känns kommer jag att trivas hur bra som helst.

SAIK ser ut att få ett ungt lag kommande säsong. Om inget oförutsett inträffar blir Mikko Aarni, ännu inte 30 år fyllda, klart äldst i laget.

Mer läsning

Annons