Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmar har radat upp hemmasegrarna

Namnet på nya arenan är kanske inte det mest skräckinjagande.

Resultaten är det däremot. Kalmar FF har inte tappat en enda poäng på Guldfågeln Arena.

– Man längtar till hemmamatcherna på ett annat sätt nu, säger KFF:s Ljusdalsprodukt Tobias Eriksson.

Annons

Guldfågeln Arena, med plats för 11 800 sittande åskådare under tak, ligger placerad vid IKEA precis intill E22:an.

Det är här Kalmar FF spelar sina hemmamatcher numera, och även om Fredriksskans var charmig finns det nog ingen som längtar tillbaka.

– Det var mer en friidrottsarena, nu har vi fått en riktig fotbollsarena, säger Tobias Eriksson.

Henrik Rydström fyller i:

– Nu har vi fått något att vara stolta över. Man får ju tillfälle att prata med motståndarlagens lagkaptener i spelargången och alla har varit grymt imponerade. Anders Svensson sa att vår arena var finare än Swedbank Stadion, ja till och med Borås Arena.

Resultatmässigt har det gått över förväntan på Guldfågeln Arena. I första matchen satt det visserligen långt inne, Djurgården ledde med 1–0 innan hemmalaget lyckades vända och vinna med 3–2.

Därefter har det blivit ytterligare fyra segrar, och Gefle IF har en svår uppgift i morgon att försöka bli första lag att ta poäng av Kalmar på arenan.

• Spelar ni annorlunda på nya arenan jämfört med Fredriksskans?

– Nja, men det är klart att vi har fått en energi-boost av att spela här, säger Eriksson.

Rydström filosoferar en smula och säger:

– Generellt är det nog så att om man är i en miljö som man mår bättre i, då kanske man presterar lite bättre också. Men det är inte bara vi spelare som trivs bättre, framför allt är det publiken som gör det. Arenan har ju kokat, det hände aldrig på Fredriksskans. Publiken lyfter oss och ger oss energi.

Jo, visst har publiken kommit. Guldfågeln Arena har haft 8 807 åskådare i snitt hittills, att jämföra med 4 285 förra året.

• Men känns det egentligen inte rätt fånigt att springa in på en arena med det namnet...?

– Haha, nä, vi var rätt snabba på att anamma det där namnet och börja driva med det. Vi är vana vid att få skit från de andra fina klubbarna, så det här namnet passade oss rätt bra. Det hade varit f-ö-r bra om arenan hade haft ett coolt namn också, säger Rydström.

En arena av europeisk toppkvalitet räcker bra.

Och i morgon får Gefle IF-spelarna spela på den för första gången.

– Förhoppningsvis kan vi fortsätta på samma sätt och ta tre poäng, men det brukar vara jämnt mellan oss, säger Tobias Eriksson, som efter ett skadedrabbat fjolår är på väg tillbaka till den fina form han hade 2009.

• Förresten, du har släkt i Gävle va?

– Ja, någon anknytning vet jag att jag har. Det är på farfars sida. Det är inga jag har kontakt med, men jag vet att de brukar komma och titta när vi spelar i Gävle, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons