Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Dahlberg spräcka hemmanollan direkt?

Poängnollan spräcktes redan i premiären borta mot Malmö FF.

Nu är det meningen att målnollan också ska fara all världens väg när Gefle IF har hemmapremiär mot Syrianska.

– Förhoppningsvis ska det väl bli lite mer anfallsspel i alla fall, säger Mikael Dahlberg.

Annons

GIF:s bästa målskytt ifjol – han gjorde tio fullträffar – fick mest agera bollmottagare på Swedbank Stadion i Skåne i måndags. Varken han eller någon annan av de offensiva spelarna kom till särskilt många avslutslägen även om statistiken till slut visade på fyra skott på mål.

– Vi ville ju inte bli så tillbakatryckta som vi blev, speciellt i första halvlek. Men Malmö borta är ju också samtidigt en av seriens tuffaste och svåraste uppgifter.

Nu är det Syrianska som kommer till Strömvallen och det blir med säkerhet en annan fotboll och ett annat Gefle – utan att för den skull underskatta motståndet som är tippat solklart sist i serien av alla tänkbara experter.

– Nu är det våran hemmaplan och det är ett annat underlag. Vi har tränat här på konstgräset hela vintern. Vi hade problem med en blöt och lite ojämn gräsmatta i Malmö, säger Dahlberg.

GIF kommer att ha en matchgenomgång under skärtorsdagen där Syrianskas jätteknall i premiäromgången mot IFK Göteborg kommer att ventileras. Där visade Södertäljelaget att man inte kommer att bli någon slagpåse.

– Det har vi aldrig trott heller. Det är ett bollskickligt och starkt lag med många rutinerade spelare. Jag har själv spelat med Johan Areng som är en väldigt skicklig spelare. Vi vet att det kommer att bli tufft, säger Dahlberg som i alla fall minns 2–1-segern hemma från i höstas där han själv avgjorde i andra halvlek.

GIF tog fyra av sex möjliga poäng mot Syrianska i deras debutsäsong i högsta serien som till slut slutade med kvalseger mot Ängelholm för ett nytt kontrakt.

Även ifjol möttes lagen tidigt under säsongen. Redan i premiäromgången blev det 1–1 i Södertälje. Kryss (2–2) blev det också i början på februari i en av säsongens första träningsmatcher.

– Den vet jag inte om man kan drar några växlar av. Laguppställningarna ser väl inte lika ut i något av lagen nu, säger Dahlberg.

Syrianska hade i vintras svårt att över huvud taget få ihop ett lag. Men det trillade in några etablerade namn som till exempel Lolo Chanko till slut. Det sista som hände innan transferfönstret stängdes den sista mars var att George Mourad och den kamerunske landslagsmittfältaren Matthew Mbuta värvades.

Ingen av dessa är riktigt i matchform än och spelar inte.

För GIF:s del är alla som var med i matchtruppen mot Malmö fräscha och hela.

Som vanligt lämnar GIF-tränaren Pelle Olsson inte ut något lag men det finns ingen anledning att tro att han ändrar på någon punkt från premiärlaget.

Mer läsning

Annons