Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapcevic bakom Gefleseger

Gefle tvingades splittra sitt anfallspar redan efter första allsvenska matchen, då Mikael Dahlberg blev skadad.

Men ersättaren Dragan Kapcevic levererade.

Han ordnade straffen som gav övertag – och ledde fram till 2–0-seger mot IFK Norrköping.

Annons

Jakob Orlov och Mikael Dahlberg är utgångsparet på topp i Gefles klassiska 4–4–2-uppställning denna säsong, men då Dahlberg fått en spricka i en tå var Per Olsson tvingad att hitta en alternativ lösning inför hemmapremiären.
Dragan Kapcevic slogs med Hans Berggren om den lediga platsen i startelvan, men då Berggren fortfarande inte är i hundraprocentigt fysiskt slag valde Olsson den förstnämnde.
Och egentligen har ju Kapcevic, som Gefle värvade från Sollefteå under förra året, redan visat vad han kan.
Det var han som i slutminuterna räddade Gefle till kvalspel i sista omgången i fjol med sitt 2–2-mål mot IFK Göteborg borta i sista omgången – nu dröjde det bara tio minuter innan han med ett kvickt ryck förbi Norrköpings mittback Bobbie Friberg da Cruz skaffade Gefle straff. Mittbacken Daniel Theorin klev säkert fram och tryckte in 1–0.

Norrköpingstränaren Janne Andersson var inte nöjd med hur den situationen uppkom:
– En miss mellan Mathias Florén och Anders Wikström gör att det blir ett friläge, sedan kommer Bobbie lite sent in. Inget bra försvarsspel, sade han.
Per Olsson däremot, gillade händelseutvecklingen.
– Matchen präglades av vår tidiga ledning. Och även om våra kontringar inte riktigt stämde jobbade vi bra i försvarsspelet.
Nykomlingen Norrköping visade prov på skapligt kortpassningsspel, hade mest bollinnehav och skapade ett par kvitteringschanser. Men Gefle börjar bli erfaret efter sju säsonger i allsvenskan, hade kontroll – och inhopparen Hans Berggren tryckte in 2–0 i slutskedet.
– Han brukar göra mål när han kommer in och Gefle leder med 1–0 – och det gjorde han ju nu också, sade Janne Andersson med en suck.
För korta anfall
Gefles anfallsspel tycks fungera även utan Mikael Dahlberg som bollmottagare, men Olsson tyckte trots allt att det inte riktigt stämde.
– Med Orlov och Dahlberg på topp har vi varit väldigt starka. Nu hamnade våra forwards lite för långt ifrån varandra och anfallen blev ofta inte tillräckligt långa.
Men det räckte mot Norrköping och det retade Janne Andersson en smula:
– Det känns surt att ha förlorat den här matchen. Men vi tänker fortsätta spela på vårt sätt, vi har tillräckligt skickliga spelare för det.

(TT)

Mer läsning

Annons