Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapcevic till Brage

Han räddade Gefle IF kvar i allsvenskan 2010 – nu lämnar Dragan Kapcevic klubben en månad före seriestart.

Ny adress: Brage och super­ettan.

– För min del känns det jättebra, säger 26-åringen.

Annons

Dragan Kapcevic kom till Gefle IF 2010 från division 2-klubben Sollefteå GIF och hann med sex mål på 33 matcher. Mest ihågkommen blir han förstås för sitt 2–2-mål i sista matchen mot IFK Göteborg samma år, då han räddade GIF kvar i allsvenskan och säkrade en plats i kvalet mot Sundsvall.

I oktober förlängde han sitt kontrakt med GIF med ett år – ändå är det nu klart att han har gjort sitt i klubben. Dragan går gratis till superettaklubben Brage, en lösning som både anfallaren själv och GIF-tränaren och sportchefen Pelle Olsson är nöjd med.

– Saker förändrades när Johan Oremo kom hit. Med Johan Svantesson och Erik Törnros inräknat hade vi sex alternativ som anfallare, och det finns ingen anledning för oss att ha en kö med spelare på samma position, säger Olsson, som ändå säger att man hade kunnat lösa situationen.

– Men när Brage dök upp ville vi inte stoppa Dragan.

Dragan Kapcevic säger att läget passar honom utmärkt, övergången till Brage är ett bra steg i karriären.

– Jag är i en ålder där jag behöver spela matcher. Som jag har förstått det skulle Micke (Dahlberg) och Jakob (Orlov) vara första forwardspar även i fortsättningen, säger Kapcevic, som redan gillar sin nya klubb.

– Jag har varit där och träffat killarna och det verkar vara ett otroligt härligt gäng. Brage är ett lag som spelar på ett annat sätt än GIF och jag är övertygad om att det kommer att passa mig bättre, säger Kapcevic.

För mindre än en vecka sedan såg han Borlängelaget på nära håll, när GIF fick stryk med 2–0 i en träningsmatch.

• Du kommer till ett bättre lag, alltså?

– Hehe, ja så kan man ju se på det.

Även Dragans kompis Suad Gruda, som lämnade GIF i ett tidigare skede, har klart med en ny klubb. Mittfältaren ska spela i finska andradivisionen med ett lag som heter JIPPO.

Mer läsning

Annons