Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Edlund såg till att det blev oavgjort

SAIK ser ut att klara sig bra även utan sin Berlinmur.
Nye lagkaptenen Christoffer Edlund ledde trupperna till 2–2 mot Dynamo Moskva.
– Vi kunde inte fått ett bättre test, säger han.

Annons

Foto: Gun Wigh

När Daniel Berlin bestämde sig för att flytta österut blev bindeln liggande i Göranssons innandöme. Tränarduon Peter Isaksson och Håkan Pettersson dividerade en stund, valde mellan Christoffer Edlund och Erik Säfström, och gav den sedan till Edlund. Med en baktanke.

– Vi tror att han kan bli ännu bättre, att han växer med ansvaret. Och det tycker jag redan märks. Inte kanske att han blir en så mycket bättre bandyspelare, men som människa, säger Peter Isaksson.

För Isaksson är lagkaptenen en pådrivare i omklädningsrummet, och någon att bolla idéer och nya tankar med. I SAIK har spelarna alltid haft stort inflytande, och tränarna har länge haft en grupp med de mest tongivande spelarna som bollplank. Med Berlin och Linus Pettersson försvann två av dem. Nu är det i stället spelare som Edlund, Säfström och Johan Löfstedt som tränarduon stämmer av med. Ingen av dem fostrade i SAIK, men ändå i spelidén.

– Jag har ändå varit här i fyra år nu så jag har skaplig koll på hur vi vill spela. Och trots att jag bara är 25 tillhör jag nog dom äldsta nu. Men vi är många som hjälps åt, det är viktigt att säga det, säger Christoffer Edlund.

Blir du på något sätt en annan spelare bara för att du har en bindel om armen?

– Nä, det hoppas jag väl inte. Jag försöker vara en bra förebild och pådrivare, annars försöker jag vara som jag alltid har varit. Det är ändå därför de ville ha mig och man ska nog inte ändra på sig alltför mycket.

– Det blir ett extra ansvar att vara ett ansikte utåt, men det ser jag bara som en utmaning.

Christoffer Edlund kvitterade till 2–2 mot Dynamo Moskva i en oerhört snäll match där båda lagen hade bra koll på defensiven.

Svårt att veta vad man ska dra för växlar av det, men SAIK såg i alla fall vassa ut. Både bakåt, och när man orkade gå framåt.

Bäst för dagen var målvakten Joel Othén och Linus Forslund. Nästa träningsmatch spelas redan på fredag mot Hammarby, återigen hemma i Göransson Arena.

SAIK–DYNAMO MOSKVA 2–2 (0–1)

Målen: 0–1 (29) Pavel Ryazantsev, 1–1 (65) Erik Pettersson, 1–2 (67) Ivan Maximov, 2–2 (80) Christoffer Edlund.

Hörnor: 4–8 (1–4).

Domare: Ulrik Bergman.

Publik: 538.

Så spelade SAIK: Joel Othén – Ted Haraldsson, Mikael Nilsson, Joakim Bergman, Jesper Hvornum, Erik Säfström (Victor Janérs, Kasper Milerud) – Johan Östblom, Rasmus Forslund, Johan Löfstedt (Daniel Bäck, Dennis Henriksen) – Christoffer Edlund, Linus Forslund (Erik Pettersson).

Mer läsning

Annons