Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karriärerna rullar fram

En målkung, en brytsäker högerback och en viljestark kantspringare. Gemensamt för trion är att de ska blomstra i Gefle IF den här säsongen - och att de twittrar.

Annons

Johan Svantesson, William Lundin och Eric Larsson – två nyförvärv och en spelare som börjat etablera sig på allvar i Gefle IF.

De kliver in i allsvenskan med olika förhoppningar om att få speltid.

Solklart är i alla fall att det är en ung och pigg trio, vilket inte minst märks på Twitter.

Svantesson, Lundin och Larsson är tre av få i GIF som via Twitter delar med sig av sina tankar och vardagsupplevelser.

– Det var Törnros (Erik, anfallare i GIF) som tvingade in mig i Twitter, säger Eric Larsson kvickt när ämnet kommer på tal, och tillägger sedan:

– Jag började i november och tyckte mest att det verkade vara en rolig grej.

William Lundin:

– Jag började också i november. Det var väldigt många i ”Blåvitt” som hade Twitter, och då tänkte jag att det kunde vara kul att skaffa. Det är roligt att följa vad andra gör, både personer som man känner och personer som man inte känner.

För Johan Svantesson är Twitter mindre färskt, då han varit aktiv i två år.

– Jag och en kompis satt på samma restaurang som Petter, artisten. Och då såg min kompis att han hade skrivit på sin Twitter att han var där. Då var jag också tvungen att skaffa det så man ser vad som händer...

• Följer ni några kändisar?

– Ja, ”Svante” följer jag ju, svarar Lundin och nickar mot Svantesson med ett skratt.

– Nej, men Avicii (discjockeyn Tim Bergling) följer jag, han är skön, tillägger Lundin.

Eric Larsson:

– Det som är bra med Twitter är att många kändisar använder det, till skillnad mot hur det är på Facebook. På Twitter skriver kändisarna mer själva, och det är kul att följa. Men jag följer mina kompisar mest.

• Vad skriver ni helst om?

– Ibland kan man skriva något i samband med någon match eller om det händer något roligt på kvällen. Det är kul att berätta för alla att man krossar Törnros i pingis till exempel, säger Larsson och skrattar.

– För mig blir det mest spontant, kommer jag på något roligt så skriver jag det. Det kan vara allt mellan himmel och jord. Om det är en stormatch kan det bli många tweets. Men om Wigan och Bolton möts, då blir det ju ingenting, säger William Lundin, som sett över en månad snittar runt två tweets per dag – vilket även gäller Svantesson och Larsson.

– Ibland kan det gå en hel dag utan att man gjort en enda tweet. Då blir man lite ledsen, säger Lundin och Larsson garvar bredvid honom.

På frågan om de har någon favorit på Twitter dröjer inte Lundin länge med svaret.

– Per ”Texas” Johansson borde du följa, det är ett hett tips. Han är bra med pennan och har ofta fyndiga tweets.

Svantesson:

– Jag har ingen speciell favorit.

Larsson:

– Jag får väl säga Törnros då, han är rolig.

Vid sidan om Twitter är det ju dags att sparka igång en ny fotbollssäsong också. För William Lundin och Johan Svantesson väntar en kamp för att bevisa att de är värda en plats i startelvan, och det finns gott om tid, då båda skrivit flerårskontrakt med klubben.

– Min ambition är att utvecklas så mycket som möjligt, speltid får komma lite i andra hand. Jag måste vara realist och ha tålamod. Men jag tror det är viktigt att ha ett visst mål att jobba mot, annars är det lätt att bli mätt. Under tiden i ”Blåvitt” hade jag hela tiden delmål. Inför det här året var målet att kunna ha fotbollen som yrke. Det har jag uppnått, så nu är mitt nästa mål att ta en plats i startelvan i Gefle så småningom, säger William Lundin.

– Det gäller att inte ha för stora förväntningar. Det är mycket nytt som man ska lära in, och det känns som att mer och mer börjar falla på plats. Men det tar tid, att hitta in i ett nytt lag är inget som sker över en natt, säger Johan Svantesson, som förra säsongen gjorde hälften av Varas mål i division 4 Västergötland västra, 29 stycken för att vara exakt.

För Eric Larsson tyder det mesta på att han får tränaren Pelle Olssons förtroende direkt när allsvenskan drar igång för GIF borta mot Malmö FF på måndag.

– Mitt mål är självklart att vara ordinarie den här säsongen, jag ska jobba hårt för det. Och det har känts bra på försäsongen, säger Larsson, och berättar att han bland annat utvecklat sitt spel med boll.

– Jag har blivit lugnare med bollen. Att värdera situationerna på rätt sätt har varit mitt problem tidigare. Jag har hafsat iväg bollen. Men Pelle och Thomas (Andersson, GIF:s assisterande tränare) har pratat en hel del med mig om hur jag ska värdera bollinnehavet och utmana i djupled. Och det har blivit bättre.

På försäsongen har han även vässat sitt inläggsspel, vilket William Lundin ska försöka ta efter.

– Pelle har introducerat en väldigt bra inläggsteknik för mig. Det tar ett tag att lära sig. Jag hade bra inlägg när jag kom till klubben, men nu har jag tappat dom. Varför vet jag inte, säger Lundin.

– Jag ska ha lite träning med honom, säger Larsson och skrattar.

Man kan alltid hålla koll på Twitter, kanske avslöjas eventuella framsteg där.

Mer läsning

Annons