Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Trotjänarna förlänger med GIF

(NY VERSION) De funderade länge. Men GIF:s trotjänare, Mattias Hugosson och Daniel Bernhardsson, ser inte slutet på karriären än.

Nu är det klart att den rutinerade duon fortsätter i yt­terligare en säsong.

Annons

Båda har gjort en bra bit över 200 matcher för Gefle IF och 2–2-matchen hemma mot Helsingborg i allsvenskans sista omgång i början av november kunde också ha varit deras sista.

De funderade länge på att lägga skorna på hyllan.

Men det blir ändå en 16:e säsong i GIF för Mattias Hugosson och en 14:e för Daniel Bernhardsson.

Duon har nu förlängt sina kontrakt.

– Jag rockar på en säsong till. Jag har haft huvudbry, men känner fortfarande att fotboll är roligt och att jag har motivation för att träna. Därför bestämde jag mig för att fortsätta, säger Hugosson, 39 år i januari, och som säsong efter säsong har befunnit sig i toppen av allsvenskans målvaktsliga.

• Det sägs att man ska avsluta på topp. Men det kanske är svårt?

– Ja, det är säkert individuellt det där. Jag vet inte ens om jag nått toppen än, så då är det bara att köra på. Men som det känns just nu blir kommande säsong definitivt den sista.

• Hur ser du på lagbygget inför den säsongen?

– De flesta är ju kvar och vi får behålla stommen. Min förhoppning var ju att spetsa till truppen med något namn, men nu ser ekonomin ut som den gör och det måste vi förhålla oss till. Tyvärr är verkligheten sån.

Den blödande ekonomin till trots. Hugosson och Bernhardsson kanske ändå inte är den sista pusselbiten inför den allsvenska säsongen 2013. Nej, tränaren och sportchefen Pelle Olsson stänger inte helt dörren än.

– Nu har vi en bra balans i truppen och stommen från den gångna säsongen är kvar. Men transferfönstret är inte ens öppet, saker kan hända. Just nu har vi däremot inte någon ekonomisk öppning för några fler spelare.

Eller som Hugosson säger:

– Kanske kommer det någon shejk och investerar. Det skulle vara roligt, skämtar GIF-målvakten.

Mer läsning

Annons