Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer Muhrén att jubla?

En av frågorna inför Magnus Muhréns återkomst till Göransson Arena:

Kommer han att fira om han gör mål?

– Då vet jag faktiskt inte hur jag kommer att bete mig, säger han inför Gais möte med SAIK.

Annons

Magnus Muhrén har länge gått och väntat på kvällens match.

Det är nämligen inte vilken match som helst.

– Jag trodde att jag skulle avsluta min karriär i SAIK, men det blev som det blev, säger Muhrén till Sporten samtidigt som han styr bilen mot Västerås för att tillsammans med lagkamraterna i Gais ladda inför kvällens match mot SAIK.

– Vi tränar lite lätt i morgon (i dag) innan vi åker till Sandviken.

Strax före matchen kommer han att hyllas för sina insatser i SAIK-tröjan – ett bildspel på storbildsskärmen kommer att visa höjdpunkterna från hans långa SAIK-karriär.

– Det är svårt att säga vilken stämning det kommer att bli i arenan. Spontant tror jag att det kommer att bli en känslosam stund. Jag ser i alla fall fram emot att möta publiken igen som varit med under alla år jag spelat i SAIK, säger Muhrén.

Inför seriestarten sa ”Murren” till Sporten att såren fortfarande inte läkt efter separationen med SAIK våren 2010. Att hans tidigare trätobroder Arne Anderstedt, nu hedersmedlem i SAIK, ska hyllas i halvtid i kväll vill Muhrén helst inte prata om.

– Jag har egentligen ingen åsikt om det. Det är helt upp till föreningen hur de vill göra. Jag har lagt allt det där bakom mig och väljer att inte lägga någon energi på det, säger Muhrén och fortsätter:

– Jag kanske inte ens kommer att träffa honom, eftersom han ska hyllas i pausen. Men annars kommer jag säkert att heja på honom.

Och när det gäller själva matchen i Göransson Arena är det blandade känslor hos Muhrén. 15 säsonger och 667 mål i SAIK har självklart satt sina spår.

– Det är blandade känslor. Det känns skönt att det är dags för match snart så att jag kan gå vidare sen.

– Självklart blir det märkligt att möta SAIK. Det kommer utan tvekan att bli en konstig match för mig. Jag får försöka hitta ett professionellt sätt att förhålla mig till situationen, och göra det som är bäst för laget. Samtidigt ska det bli roligt att spela mot SAIK. De spelar en positiv och bra bandy som jag tidigare stred för. Vi har en liknande spelidé i Gais, så jag tror att det blir en rolig match.

Nykomlingen Gais har inlett elitserien med två oavgjorda matcher (borta mot Sirius och Villa), där laget gjort totalt tre mål. Muhrén väntar på sin första fullträff för säsongen – kanske smäller det i kväll?

– Jag vill självklart göra mål, oavsett hur historiken ser ut. Men det kommer nog bli svårt att fira. Gör jag mål vet jag faktiskt inte hur jag kommer att bete mig, säger Muhrén, som i övrigt är tillfreds med sin nya tillvaro i Göteborg.

– Hela familjen har börjat anpassa sig riktigt bra, och jag trivs extremt bra i Göteborg. Alla bitar har börjat falla på plats.

Mer läsning

Annons