Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kwame "Conte" Bonsu klar för Gefle IF

/

Kwame "Conte" Bonsu är klar för Gefle.
GIF har köpt loss mittfältaren från Heart of Lions.
– Jag är här för att ge allt för klubben, säger "Conte".

Annons

Ryktena tog fart för ungefär en och en halv vecka sedan. Gefle jagade Mjällbys Kwame Bonsu.

Under måndagen anlände han till slut till Gävle och skrev på ett 2,5-årskontrakt med klubben.

– Jag är väldigt glad att jag är här i dag, och att jag är en Geflespelare. Det här en stor chans för mig att ta ett nytt steg. Jag är här för att ge allt för klubben, säger nyförvärvet.

Ghananen Kwame "Conte" Bonsu har varit utlånad från Heart of Lions till FC Rosengård och Mjällby. Låneavtalet med Mjällby har nu gått ut, och Gefle har köpt loss mittfältaren.

– Det känns jättebra, han har varit vårt förstaalternativ hela tiden, säger sportchef Hasse Berggren.

Han beskrivs som en väldigt bollsäker mittfältare som jobbar hårt och har ett kraftfullt spel.

– Jag är en playmaker som är säker med bollen. Jag är teknisk, stark och ger alltid 100 procent, säger han.

Tränare Roger Sandberg är nöjd med värvningen. Bonsus intåg spetsar konkurrensen på en position där Gefle har haft det tunt.

– Först och främst behöver vi konkurrens på innermittfältet. När Anders Bååth eller Robin Nilsson har varit borta har vi fått fixa och trixa. Det är inte optimalt. Sen ser vi honom också som en möjlig yttermittfältare. Han kan konkurrera om flera positioner, säger han.

Det känns som det är en spelare med ganska hög status som kommer till Gefle.

– Vi försöker sakta men säkert utvecklas och ta steg framåt. Jag tycker den här värvningen är ett steg i det ledet. Det är en etablerad spelare trots sin unga ålder. Det är ingen chansning, utan en väldigt kompetent spelare.

Mjällby har haft det tufft den senaste tiden. Först en femtondeplats i allsvenskan förra säsongen och degradering till superettan, och det här året ligger klubben sist i den serien.

– Jag kände mig som hemma där, som i Ghana. Dom visade mig kärlek och jag kommer aldrig glömma dom. Men nu är Gävle mitt nya hem, säger "Conte".

– Han har spelat i ett lag som sliter i år. Han har gjort det jättebra, men framför allt var han väldigt bra förra året. Han var deras drivande spelare och var otroligt duktig här på Strömvallen. Han är född 94 så jag tror att det finns en stor utvecklingspotential. Det ska bli väldigt kul att se honom här, säger Hasse Berggren.

Kwame Bonsu deltog på träningen med sitt nya lag efter presskonferensen. Nästa match för GIF är borta mot Halmstad 27 juli. Då ska han vara klar för spel.

– Eftersom han haft avtal med Mjällby tills alldeles nyss så går arbetstillståndet ut. Det ligger en ansökan inne nu, vi behöver bara bevisa att han har ett nytt jobb. Det ska inte vara någon fara för Halmstadsmatchen, säger Hasse Berggren.

Gott om tid för Kwame "Conte" Bonsu att bekanta sig med laget alltså, innan det är dags för match.

Smeknamnet "Conte" fick han redan som åttaåring av en tränare. Det är det namnet som han vill kallas för.

– Jag älskar det namnet. Det är efter italienaren Antonio Conte i Juventus. Alla kallar mig det, och vissa kan inte ens mitt riktiga namn, säger han.

Mer läsning