Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång svit bröts hemma mot Broberg

Inte sedan februari 2011 hade SAIK förlorat en elitseriematch i Göransson Arena.
I kväll bröts den långa sviten när Broberg hittade segerreceptet.
– Väldigt surt, säger SAIK-anfallaren Christoffer Edlund efter 7–4-förlusten.

Annons

I den näst sista hemmamatchen i elitserien säsongen 2010–2011, den 12 februari, vann Hammarby med 6–2 borta mot SAIK.

Därefter har SAIK varit omöjligt att rubba i Göransson Arena i elitserien – tills i kväll då ett starkt Broberg lurade SAIK på två poäng.

– Jag skiter i historiken. Vi vet att vi fortfarande är oerhört starka här, säger Christoffer Edlund och fortsätter:

– Men visst känns det väldigt surt. Vi trodde nog att vi skulle kunna göra ännu en jättebra match efter tre raka segrar. Det hade varit skönt inför uppehållet på en och en halv vecka.

SAIK fick dock en kanonstart då Edlund gjorde 1–0 i den sjunde minuten. Han snodde bollen av Brobergs Simon Folkesson och hittade Erik Pettersson med en perfekt passning. Pettersson stod sedan för en minst lika snygg framspelning till Edlund som skickade in ledningsmålet.

Broberg vände till 1–2, och sedan handlade resten av halvleken om jakt på kvittering för SAIK. Efter ett stolpskott av Erik Säfström, ett mål som inte godkändes på grund av offside och en straffmiss av Erik Pettersson kom till slut kvitteringen i den 43:e minuten. Edlund gjorde inget misstag när SAIK tilldelades en ny straff.

– Vi kände oss ganska tillfreds efter den första halvleken, konstaterar Christoffer Edlund.

Men den andra halvleken blev rena mardrömmen för SAIK. Broberg rivstartade och gick snabbt upp till en 5–2-ledning. SAIK försökte att hitta ett sätt att komma tillbaka, men det gick inget vidare.

– Jag tycker att vi gjorde en helt okej första halvlek, och vid ställningen 2–2 var känslan att vi hade en god chans att vinna matchen. Men efter Brobergs två första mål i den andra halvleken blev vi stressade. Vi fick korta anfall och belastade dom inte tillräckligt hårt, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

– Broberg fick kontra på oss och då blev det jobbigt för oss. Det är precis så det inte får se ut mot Broberg.

Brobergs tränare Ola Hallberg:

– Vi jobbade riktigt bra defensivt och vi var också effektiva framåt, mot SAIK måste man utnyttja de chanser man får. SAIK fick inte till det riktigt och när vi lyckades med våra omställningar blev de frustrerade. Det här var en fantastiskt skön seger.

Christoffer Edlund medger att SAIK saknade förmågan att behålla tålamodet.

– Självklart fick Broberg matchen precis dit de ville, men jag tycker att vi borde ha kunnat pressa dom lite mer. Vi fick inte riktigt tag i dom, säger Edlund, som inte gladde sig det minsta över sina tre mål.

– Det går inte att vara nöjd efter en sån här förlust.

Tisdagen den 27 november väntar nästa match för SAIK – hemma mot Edsbyn. Kanske läge att inleda en ny svit i Göransson Arena då?

Mer läsning

Annons