Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantto premiärmålskytt när GIF vann

Ett skadedrabbat Gefle IF vann säsongspremiären.

Det blev 1–0 borta mot IFK Mariehamn i Eckeröhallen på Åland.

– Vi gjorde en bra match. Jag är nöjd, men vi skulle gjort fler mål, summerar tränaren Pelle Olsson.

Annons

Årets premiärmålskytt blev Jonas Lantto som redan i den åttonde minuten fick kanonträff, och drog in bollen ribba in, från 22-23 meters avstånd.

Pär Asp kom fram på vänsterkanten och skickade in ett inlägg som en Mariehamnsförsvarare rensade undan. Men inte bättre än att Jonas Lantto kunde fånga in bollen, brösta ned den till själv och dra på ett perfekt skott.

– Ett mycket snyggt mål, betygsatte tränaren Pelle Olsson som var nöjd med lagets insats som helhet.

– Spelarna visade bra löpvilja som gav oss målchanser. Det var bra go och attityd rakt igenom. Det som saknades var fler mål.

– Men vi har tränat så pass lite på fullstor plan att det här var bra ändå, sa Olsson.

Inhopparen Joachim Adukor hade ett bra läge, liksom Alexander Faltsetas, att öka på till 2–0. Faltsetas chans kom efter ytterligare ett inlägg, den här gången från Simon Lundevalls fot.

IFK Mariehamn kom på femte plats i den finska ligan förra säsongen och har redan hunnit spela två träningsmatcher. Tidigare i veckan förlorade Ålandsgänget med 1–0 mot seriekollegan Mypa. I mötet med GIF hade Mariehamn några testspelare på planen och drabbades också av ett par skador i inledningen och tvingades till några tidiga byten.

Men det föringar ändå inte Gefles insats.

– Vi är nöjda med matchen och det var bra att se hur spelarna anammade vårt spelsystem, tyckte Pelle Olsson om matchen som var en snäll historia.

– Ja, det var ju en match mellan lagen som vann Fair play-ligan i Sverige respektive Finland, skojade Olsson.

Men en varning blev det och den drabbade Alexander Faltsetas i slutminuterna.

Nu hoppas GIF på mildare väder i veckan för att kunna träna ute på Strömvallen. På lördag väntar nästa match då Djurgården kommer till Gävle.

Träningsmatch:

IFK MARIEHAMN–GEFLE IF 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 (8) Jonas Lantto.

Varning, GIF: Alexander Faltsetas.

Så spelare GIF: Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, David Fällman (Linus Malmborg 81), Anders Wikström, Pär Asp – Simon Lundevall (Joachim Adukor 73), Zakaria Abdullai, Alexander Faltsetas, Jonas Lantto – Jakob Orlov, Erik Törnros (Emil Bellander 73).

Ej inbytta: Emil Hedvall (mv), Erik Olsson.

Mer läsning

Annons