Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt match för SAIK-damerna

SAIK vann utomhusmatchen mot Uppsala med hela 14–1.
Emma Ahlander gjorde fyra av målen och har nu tätkänning i skytteligatoppen med sina åtta mål totalt.
– Jag har satt det som ett litet mål att vara med i toppen i år. Men det viktigaste är att vi som lag vinner matcherna, menar Emma Ahlander.

Annons

Inledningarna av matcherna är dock något SAIK har lite svårt med. För andra matchen i rad släpper man in första målet och Uppsala spelade ganska bra och hade något till läge innan SAIK kunde kvittera genom Evelina Johansson. Behöver ni den här väckarklockan i varje match?

– Vi har hamnat i underläge tre av fyra matcher nu och mot bättre motstånd har vi inte råd med det. Men i dag så får vi en ganska så snabb kvittering och sedan rinner det ju på i bra fart, menar tränare Thomas Linder.

Efter kvitteringen gjorde SAIK sex mål på tjugo minuter och givetvis så var matchen redan i halvlek punkterad. Målkalaset fortsatte i andra och Linder var nöjd med utdelningen.

– Det är bra gjort av oss i dag att göra 14 mål. Vi är väl inte hundraprocentiga men vi tar vara på det flesta av chanserna och det är viktigt att ha med sig inför fortsättningen, menar han.

Emma Ahlander stod alltså för fyra av målen och kunde till och med kosta på sig att missa en straff. Åtta mål på de fyra första matcherna talar för att det kan bli en målrik säsong.

Hur tycker du att du har utvecklats som bandyspelare till den här säsongen?

– Jag vet faktiskt inte. Svårt att svara på. Jag har väl tagit ett kliv till och hela laget fortsätter att spela bra. Det känns som vi gör allt tillsammans och jag skulle inte göra mål om inte mina lagkompisar såg till att jag fick bollen i bra lägen, säger Emma som i veckan också blev uttagen till landslagets första läger som hålls i Sandviken den 28-30 december.

Förra säsongen misslyckades hon med att ta en plats. Nu tänker hon behålla den.

– Det är också ett mål jag har. Spela SM-final och en plats i landslaget är det största man kan vara med om och jag ska göra allt jag kan för att behålla min plats där.

Fortsätter Emma producera mål i varje match är nog landslagsplatsen given.

Mer läsning

Annons