Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus gjorde fyra i cupstarten

Skyttekungen Christoffer Edlund är skadad och Mikko Aarni kunde inte heller vara med.
Då klev nye Linus Forslund fram och sköt fyra av målen när SAIK vann med 9–2 mot Ljusdal.

Annons

Regerande svenska mästarna från Sandviken hade självklart inga problem att vinna sin öppningsmatch i Champions cup mot allsvenska Ljusdal.

– Vi hade lite trubbel i defensiven den första kvarten. Annars gör vi det vi ska utan att göra någon höjdarmatch, summerade SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Sandviken spelade mot Dynamo Moskva i helgen och vann med 7–3. I går, när försäsongsturneringen Champions cup inleddes i Edsbyn, blev det en ny seger – mot allsvenska Ljusdal med klara 9–2 (5–1).

Men hälsingarna överraskade med att ta ledningen redan efter 47 sekunder i samband med matchens första anfall. SAIK-liberon Jocke Bergman blev lite bortlurad och Ljusdal satte 1–0. Men sedan kom Sandviken igång. Ted Haraldsson kvitterade till 1–1 och innan första halvlek var över var ledningen 5–1 till SAIK.

– Vi spelade metodiskt och sedan fick Linus Forslund göra några jättefina mål också, berömde Thony Lindquist.

SAIK rullade runt på alla spelare i laget och framåt bytte just Forslund av med unge Erik Pettersson. Två forwards som verkligen tog chansen när varken Christoffer Edlund eller Mikko Aarni kunde vara med.

Edlund är ju som bekant handskadad och Aarni var på kurs med sitt jobb. Men han åker upp till Edsbyn i dag och finns med när motståndet blir tuffare i form av Broberg under fredagseftermiddagen.

Att nämna i övrigt är att Abbe Bodin vaktade målet till förmån för Joel Othén – och Abbe skötte sig riktigt bra.

– Ja, han var nöjd och tillfreds med sin insats, säger Thony Lindquist.

Mer läsning

Annons