Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liten skada stoppar Micke Dahlberg

En fraktur i lilltån sätter Mikael Dahlberg ur spel i upp till en månad.
– Det känns lite fjantigt att dra på sig en sån skada, säger en besviken GIF-forward.
Det här öppnar upp för veteranen Hasse Berggren att få spela från start – närmast mot IFK Norrköping på lördag.

Annons

Det var i söndagens premiärmatch mot Syrianska som olyckan var framme för Dahlberg. 26-åringen blev stämplad över högerfoten men kunde ändå slutföra matchen.

– Det kanske var en kvart kvar när det hände och jag kände att det ilade till. Det gick att fortsätta men det kändes efter matchen att någonting var galet. I måndags var det lika bra att kolla upp det och röntgenbilderna visade tyvärr en fraktur i ett litet, litet ben i lilltån.

Tungt för Micke och tungt för GIF som ju redan har talangen Erik Törnros på skadelistan.

– Man vill aldrig bli skadad men att bli det nu när säsongen drar igång känns förstås jobbigt. Jag har dessutom känt mig i bra form hela försäsongen och var nöjd med premiären också, säger Micke.

Nu väntar tre-fyra veckor utan matcher då skadan ska läka av sig själv. Någon operation görs inte.

– Det är ett så litet ben att det inte är någon idé. Lite fjantigt känns det men tyvärr går det inte att spela fotboll när det gör ont i en tå. Det blir att vara i stillhet några veckor och sedan får vi se när jag kan vara tillbaka i spel. Jag får hålla igång konditionen med att cykla och vattenträning.

Med targetanfallaren Dahlberg borta är Hasse Berggren den mest naturliga ersättaren bredvid Jakob Orlov. Men veteranen har också varit skadad under vintern och håller förmodligen inte för 90 minuter än. Det återstår att se hur Pelle Olsson formerar sina styrkor inför hemmapremiären mot Norrköping.

Erik Törnros, med en stressfraktur i foten, är i alla fall inte aktuell redan på lördag.

– Men jag var ute och joggade tio minuter i måndags utan att det kändes någonting, så det har gått framåt mycket. Jag hoppas att jag ska kunna vara med för fullt i början av kommande vecka, säger den lovande 17-åringen.

Mer läsning

Annons