Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfstedt nära SAIK-kontrakt

På måndag kommer Johan Löfstedt till Sandviken för att skriva kontrakt med SAIK. Bara detaljer återstår innan övergången blir klar.
Därmed har SAIK täckt upp för förlusterna av Daniel Mossberg och Misha Svechnikov – så gott det går.

Annons

Två av världens bästa spelare ersätter man ju inte hur som helst. Men både Linus Forslund, som återvänder till moderklubben, och Johan Löfstedt, har viktiga egenskaper som gör dem till bra ersättare på det offensiva mittfältet.

Framför allt handlar det om en sak – fart.

Båda två har fart nog att slita ett försvar i stycken och förhoppningen är att förlusterna av Mossberg och Svechnikov därmed inte ska märkas alltför mycket.

Johan Löfstedt återvände från en Thailandsemester i går och började med att gå en runda golf hemma i Vetlanda tillsammans med bäste kompisen Christoffer Edlund.

– Men jag åker upp till Sandviken på måndag. Ingenting är påskrivet men jag kan väl säga så mycket som att väldigt mycket lutar åt att vi kommer överens, säger 24-åringen som är fostrad i Vetlanda.

Daniel Eriksson, som numera bildar värvarteam med Arne Anderstedt i SAIK, vågar inte ta ut något i förskott men är självklart hoppfull inför måndagens möte.

– Löfstedt är en riktigt bra värvning för oss, han är både skridskostark, har en bra passningsklubba och en härlig energi i sitt spel.

Bitarna börjar falla på plats, men fortfarande återstår en lång rad kontraktsförhandlingar innan lagbygget är klart. Mikael Nilsson, som man hoppas ska ta ”Zekes” plats i backlinjen, saknar kontrakt, liksom Joel Othén, Daniel Bäck, Ted Haraldsson, Rasmus Forslund och Joakim Bergman.

– Diskussionerna pågår och vi har inte hunnit träffa alla på grund av att många åker på semester den här tiden. Så vi kan inte säga att nåt är spikat, vi måste känna av vad de vill själva också.

• Är det mindre pengar i lönekuverten att vänta?

– Vi har ett sparkrav från styrelsen och det är viktigt för oss att efterleva det. Misha och ”Mossan” tillhörde det övre löneskiktet, men samtidigt har vi många unga spelare där vissa korrigeringar måste göras och det äter upp en del av kakan.

Daniel Eriksson säger också att ambitionen är att fortsätta med samma tränartrojka även kommande säsong. Vad som händer om Thony Lindquist tackar ja till ett jobb i Dynamo Moskva har man inte tagit ställning till.

Mer läsning

Annons