Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmborg lånas ut till Assyriska

I och med värvningen av Anders Wikström fanns inte längre plats för Linus Malmborg.
Nu lånas Gefle IF:s mittback ut till Assyriska den här säsongen.
– Jag är jätteglad att vi kom fram till den här lösningen, säger Malmborg.

Annons

Gefle IF värvade Anders Wikström i början på december, och då fick klubben ett överskott på mittbackar.

Nu har fyra blivit tre. Sporten har tidigare avslöjat att Linus Malmborg troligen skulle lånas ut – och vid lunchtid i går blev det klart.

Malmborg kommer att spela med Assyriska i superettan den här säsongen.

– Vi har Wikström, Olof Mård och David Fällman, och sedan finns det en fördel med att Pär Asp kan spela på alla positioner i backlinjen. Dessutom kan Marcus Hansson rycka in där om det behövs, säger Gefle IF:s tränare Pelle Olsson om konkurrenssituationen i mittförsvaret.

– När Anders kom in i konkurrensen blev det trångt på den positionen. Och när vi fick en förfrågan från Assyriska tog vi snacket med Linus och kom fram till den här lösningen. Det är många faktorer som ska räknas in, det är även en ekonomisk fråga.

Enligt Pelle kan truppen bantas ytterligare.

– Vi har pratat om att vi behöver minska antalet spelare. Vi får se hur det blir framöver.

I Assyriska kommer Linus Malmborg att återförenas med tränaren Azrudin "Valli" Valentic, som Malmborg hade i Vasalund innan han gick till GIF inför förra säsongen.

– Jag känner honom väl och vi har pratat ofta under det senaste året. Han är en bidragande orsak till att det blev Assyriska, säger Malmborg, som kommer att bo i Stockholm och pendla till Södertälje under säsongen.

Han ser fram emot flytten och redan i dag gör han sin första träning med klubben. På lördag väntas han sedan debutera i en träningsmatch borta mot IFK Norrköping.

– Det här har ju varit på gång ett tag. Jag känner att det är tuff konkurrens i GIF och det bästa är att jag tar chansen i Assyriska. Alla vill ha speltid och jag satsar hellre på det här nu. Det är bara positivt, säger Malmborg.

Hans kontrakt med Gefle IF sträcker sig till och med säsongen 2015, men efter den här säsongen har Assyriska möjligheten att utnyttja en köpoption på mittbacken.

– Jag tänker inte längre än den här säsongen, säger Linus Malmborg.

Mer läsning

Annons