Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmös tuffa program fördel för GIF?

På torsdag ställs Gefle inför en av säsongens tuffaste uppdrag.
Men kanske mot ett slitet Malmö – som är mitt uppe i en intensiv spelperiod.
– Att ladda om mentalt är det svåraste, menar GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Däremot visade Malmö senast i går formbesked på Swedbank Stadion – där man vann övertygande med 2–0 mot Kalmar FF och spräckte den en månad långa allsvenska måltorkan.

Det var dessutom den första segern för MFF sedan den 15:e maj – en turbulent period fylld med supporterskandalen mot Helsingborg och tränarbytet till Rikard Norling.

Och efter landslagsuppehållet har Malmö FF fått det rejält hektiskt. Spelschemat är minst sagt fullspäckat. I faktarutan här intill ser ni att skåningarna kommer att spela fyra matcher på elva dagar (cupmatchen borta mot Kalmar FF inräknad).

Fjolårsmästaren får bara två dagars vila från gårdagens match innan de tar emot Gefle på torsdag. Frågan man ställer sig är om vilan är tillräcklig eller om det är ett tröttkört MFF som Gefle gästar?

Är det till er fördel, tror du?

– Jag vet inte riktigt, de kom ju liksom oss andra från landslagsuppehållet för ett tag sedan. Hade våren sett annorlunda ut kanske det hade vart en annan sak. Men nu tror jag inte det påverkar så mycket, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

– Däremot är det ingenting som vi fokuserar på i våra förberedelser.

Gefle var själv med om en liknande historia i fjol med matcher tätt inpå varandra i Svenska cupen, Europa leauge och allsvenskan.

Den gången vändes det till det negativa för Gefle – som fick en rad resultatmässigt dåliga matcher och så småningom blev indragna i bottenstriden.

• Är det påfrestande med många matcher på kort tid?

– Det upplägg vi hade då var annorlunda än det Malmö har nu, vi hade elva raka bortamatcher. Och det var slitsamt. De har två raka hemmamatcher den här veckan.

• Å andra sidan ska väl allsvenska spelare vara tränade för liknande upplägg?

– Alla allsvenska spelare är det, fysiskt är man tränade för att klara det. Men det är just det att ladda om mentalt som är det svåraste.

Gefle är inne i en mycket positiv trend med fem raka matcher utan insläppt mål och placerad på en femteplats i tabellen.

Men MFF på bortaplan hör nog till en av säsongens allra tuffaste matcher.

– Det gör det helt klart. Men förutsättningarna vi har inför det här mötet är mycket bättre jämfört med i fjol.

• Vad har ni för chanser?

– Det är viktigt att självförtroendet är på topp för att vi ska ha någon chans, och det är det. Dessutom är vi inne i ett bra skede av säsongen, så visst har vi chans att störa Malmö. Men det kommer bli tufft, menar Pelle.

Mer läsning

Annons