Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målrekord – "borde ha varit några till"

Nya tränare och nytt spelsystem – åtminstone till en början.

– Motala bjöd ju inte till något så vi fick lägga ner, sa Stefan "Lill-Dino" Söderholm om SAIK:s 4-4-2–uppställning från start.

Nu gick det bra ändå och Sandviken slog jumbon med 13–6 (9–3).

Annons

Vi tar det roliga först: SAIK gjorde 13 (!) mål på Motala och 17-årige Erik Pettersson satte nytt personligt rekord i antal gjorda mål i en och samma match.

– Ja, i elitserien var det i alla fall första gången jag gjorde fem mål. Men det borde förstås ha varit några till, medgav han.

Samtidigt som forwarden sköt fem och nu är uppe på 20 mål, lika många som under hela grundserien i fjol och då är bara tolv av 26 matcher spelade, missade han också två straffar.

– En tog rakt i hjälmen på deras målvakt och över ribban, tror inte ens han hann reagera (den första straffen sköt Erik utanför). Men det är klart att jag inte ska missa två straffar.

• Tvekade du att skjuta den tredje när ni fick den?

– Ja, faktiskt. Men då ropade de från bänken att jag skulle ta den och nu i efterhand känns det skönt att jag inte avstod. Nu kan jag gå ifrån den här matchen med en bra känsla, att jag satte en straff.

Det målet betydde 9–3 och kom precis innan pausvilan, det betydde också att Pettersson då hade gjort ett äkta hattrick. Tre mål i rad i samma halvlek.

– Kul! Vi är bra offensivt i den här matchen och gör en del fina mål. Men vi släppte in för mycket, även om Motala gör det bra och utnyttjar sina fasta situationer, menade Erik Pettersson.

Gästerna fick nämligen också tre straffar – och Lukas Persson satte alla – och laget prickade även in tre frislag.

Men framåt i SAIK handlade det väldigt mycket om Johan Löfstedt och Erik Pettersson.

Den senare fick en annorlunda roll när Christoffer Edlund inte kunde spela på grund av sin ögonskada.

– Chrille brukar vara den som går i djupet. Nu fick jag den uppgiften vilket var lite ovant eftersom man är mindre med i spelet, men vi körde på bra och det funkade ju.

Nya tränartrion Henrik Hagberg, Daniel Eriksson och Stefan Söderholm var både nöjda och missnöjda.

– Vi gjorde många fina mål i första halvlek och sedan går det inte att ha fokus hela matchen, menade "Zeke" Eriksson.

"Lill-Dino" Söderholm fyllde i:

– Vi har tränat på flera av de saker vi gjorde offensivt. Men vi har en del att jobba på försvarsmässigt. Särskilt hade vi problem i det långa spelet, Motala slog långt hela tiden.

– Men det var bra att vi fick träna på det "live" så att säga, menade "Zeke" Eriksson som sa att försvaret måste prata ihop sig hur man ska agera i fortsättningen.

Nu väntar några dagars jullov för spelarna innan det rullar på med tätt matchande innan hemma-VM i slutet på januari.

Mer läsning

Annons