Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerligt av SAIK och Löfstedt

Johan Löfstedts första elitseriematch för Sandviken blev riktigt minnesvärd.

Nyförvärvet från Vetlanda gjorde tre mål och passade till två när SAIK vann premiären borta mot Villa-Lidköping med 7–5 (5–1).

– Roligt att han fick visa upp sig för den breda bandypubliken också, sa Christoffer Edlund.

Annons

Christoffer Edlund och Johan Löfstedt är kompisar sedan barndomen. Det har vi skrivit om tidigare. I går fick duon också – på allvar – visa upp den kemi som finns mellan dem på isen.

I direktsänd teve och framför ögonen på nästan 3 000 snopna hemmasupportrar förstörde Löfstedt och Edlund festen för Lidköpingsborna.

I den första halvleken visade SAIK rena mästartakterna och spelade ut Villa totalt. 5–1-ledningen kunde ha varit betydligt större.

– Det gick riktigt bra. Det var en fin premiär där vi kontrollerade matchen totalt i första halvlek, sa Johan Löfstedt.

Från sin position som mittfältare ute till vänster bjöd han på den ena godbiten efter den andra. Med bländande skridskoåkning och god teknik dominerade han matchen.

– Vi vet ju vilken kapacitet han har och Johan var jättebra, men kul att han fick visa upp sig för den breda publiken, menade Christoffer Edlund.

SAIK:s skyttekung inledde med att kruta in en hörna efter tre minuter. Villas motsvarighet David Karlsson kontrade med att också smacka in ett hörnskott.

Sedan handlade det bara om SAIK. Berlin åkte slalom genom hemmaförsvaret och satte 2–1. Johan Löfstedt slog en delikat passning till Christoffer Edlund som krutade in 3–1.

Och i 25:e minuten fick Löfstedt göra sitt första elitseriemål i SAIK-tröjan när Berlin snyggt släppte bollen till Johan som inte gjorde något misstag.

– Det var riktigt bra spel från oss i första halvlek. Vi hade god kontroll på det vi gjorde, sa Christoffer Edlund som i slutminuten av första halvlek gav tillbaka för 3–1-målet och passade fram Johan Löfstedt till hans andra och SAIK:s femte mål.

Tränaren Thony Lindquist var extremt imponerad över det spel SAIK visade upp under de första 45 minuterna och skrädde inte orden.

– Jag var lyrisk där på bänken ett tag. Vi fick en prefekt start på säsongen, komma hit och ta två poäng med det här spelet.

Men istället för att behålla farten och kombinationerna i andra halvlek tappade SAIK lite av initiativet i matchen och Villa reducerade två gånger om innan Johan Löfstedt prickade in sitt tredje mål fram till 6–3.

16-årige Erik Pettersson fick även han ”måla” och gjorde 7–3 innan Villa sprattlade till en sista gång i slutskedet.

– Vi pratade i paus om att vi inte skulle ge Villa någon energi och så gjorde vi det ändå, ger man dem lillfingret så tar de hela handen. Men det redde ju ut sig, pustade Johan Löfstedt som inte vill se sig som ersättare till Misha Svechnikov eller Daniel Mossberg.

– Nej, det är annat i år och andra spelare som kliver fram.

• Och att du gjorde fler mål än Edlund i dag?

– Det blir säkert tvärtom i nästa match. Han är spjutspets och jag är mittfältare.

Mer läsning

Annons