Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missarna som kostade poäng

Säsongens fjärde 0–0-match och den sjunde utan mål framåt.

Då väljer ändå Pelle Olsson att plocka fram det positiva i situationen.

– Vi gör en bra match, var opåverkade av ödesstämpeln och har faktiskt bara en förlust på de sex senaste matcherna.

Annons

Pelle Olsson må vara hyggligt nöjd utåt med 0–0 hemma mot Gais.

Men i omklädningsrummet bland spelarna syntes och hördes det att man tyckte att Gefle borde ha vunnit matchen.

– Att vi inte gör mål är förstås inte bra. Men jag tycker att det var ett fall framåt i dag. Vi släpper inte in något mål heller och nu skapade vi lägen också, sa Daniel Bernhardsson som gjorde come back efter en ganska lång skadefrånvaro.

Han själv var den store målsumparen och hade två jättelägen att sätta dit segermålet.

I 56:e minuten slog Alexander Faltsetas en lång frispark från vänsterkanten som nådde ända fram till Bernhardsson vid den bortre stolpen.

– Hade jag fått felträff hade jag satt den, då hade den gått under målvakten. Det var ett f-ö-r bra avslut, tyvärr, menade Bernhardsson om jätteläget som Henri Sillanpää räddade till hörna.

Gais skapade också sina målchanser. Bland annat hade Wanderson Do Carmo en boll i mål, men där blåste domaren av för hands.

– Wanderson säger att det inte var hands, men domaren säger att det var det och då får man väl välja vem man vill tro på, sa Gaistränaren Alexander Axén.

Men närmare än den avblåsningen samt Mervan Celiks ribbträff, också i första halvlek, och ett skott där Hugosson fick fläka sig och rädda snyggt kom inte gästerna.

I stället fick Daniel Bernhardsson ännu en chans – på tilläggstid – att ordna tre poäng till Gefle IF.

Återigen var det en frispark från Faltsetas, nu från högersidan, som målvakten Sillanpää tappade i vätan.

– Jag trodde att han skulle plocka ned bollen, men den dimper ned framför mig. Jag hade rätt tajming, men tyvärr drar jag den över ribban, sa Bernhardsson som förutom en U21-match mot Djurgården under uppehållet inte spelat sedan han drog på sig den där bristningen i baksidan av låret borta mot Häcken i maj.

– Det är två månader sedan så det är klart att man var lite matchovan, men jag har tränat bra. Kört mycket löpning, styrka och olika övningar för låret.

• Men ni behöver göra mål och vinna matcher nu.

– Ja, men vi vet att vår modell fungerar. Vi skapar chanser och vi vet att vi kan göra mål, det visade vi under uppehållet i träningsmatcherna så det ska komma i serien också.

Mer läsning

Annons