Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstag fällde SAIK i finaljakten

SAIK förlorade en mycket sevärd och underhållande semifinal mot Zorkij med 4-5. Och det var egna misstag som fällde SAIK i jakten på en finalplats. Misstag som man helt enkelt inte har råd med i en semifinal i World Cup.

Annons

- Surt. Vi gör på nytt en riktigt bra match men man får inte bjuda på något mot lag som Zorkij. Man blir straffad direkt, säger en samlad Peter Isaksson direkt efter matchen.
För första gången den här turneringen så var läktarna välbesökta och publiken fick verkligen se en bra bandy match som svängde fram och tillbaka. Sex mål i första halvlek och ska man vara hård så kan man säga att SAIK stod för samtliga. Zorkijs tre mål kom av missar i SAIK. Missar som Alex Dorovskikh tog vara på och stänkte in tre bollar.
- Det är såklart jobbigt att vi bjuder på så mycket men samtidigt så tycker jag att vi gör en väldigt bra första halvlek och har många fina anfall och dessutom så dömer domaren bort ett regelrätt 4-3 mål för oss, menar Peter och syftar på situationen där Erik Pettersson är sist på bollen alldeles i slutet av första halvlek men blir avblåst för offside.
I andra halvlek gör Patrik Nilsson 4-3 på straff men Erik Pettersson ordnar med ett hörnmål en kvittering. Men det skulle bli en annan svensk som fick sista ordet. Johan Esplund stod för en soloraid och fastställde slutresultatet.
Trots förlusten så sammanfattar Peter turneringen på ett positivt sätt.
- Som helhet är jag nöjd med vår insats. Matchen mot Edsbyn i kvartsfinalen är riktigt bra från vår sida och vi snubblar på mållinjen mot ett väldigt starkt Zorkij. Nu får vi smälta det här och framförallt läka ihop lite småskador på spelare. Det är ju trots allt bara en vecka kvar till seriepremiär, säger Peter.
Thomas Forsberg

Mer läsning

Annons