Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg visade VM-form då SAIK bröt Siriussviten

Ett tag var VM långt, långt borta.
Nu är det andra tongångar när vi pratar mästerskap med Daniel Mossberg.
– Tja, VM-form vet jag inte om jag ska kalla det. Men det är i alla fall jäkligt skönt att vara hemma igen och lika roligt att spela bandy, säger ”Mossan” efter sköna 5–2 hemma mot Sirius.

Annons

Men det var ett tag i vintras som 27-åringen inte vågade tror på att Anders Jakobsson skulle plocka ut honom i blågult. När laget samlades i Ryssland var det en knäskadad Mossberg som anslöt och visste inte hur länge han skulle vara borta.

Veckorna senare fick han sparken från sitt ryska klubblag Zorkij och så här med facit i hand kanske det var det bästa som kunde hända. Skadan är läkt, Mossberg presterar på sin normala nivå i ett SAIK där han stormtrivs och självklar var en plats vikt för honom när Jakobssons VM-trupp annonserades ut i går.

– Det ska bli skoj med VM. Men vi har en match kvar med SAIK först och den är viktig. Kan vi vinna mot Vänersborg också så hänger med vi med i den absoluta toppen.

Mot Sirius var Mossberg en av anledningarna att hemmalaget till slut luckrade upp ett väldigt disciplinerat Sirius – dessutom fullproppat med självförtroende efter tio raka segrar.

– Jag kan säga att det inte var direkt enkelt heller. Vi vill så klart spela en offensivare bandy än så här, men Sirius är svårspelat och det gäller att ha tålamod. Därför kanske det inte blev direkt en publikvänlig match där vi helt enkelt var tvungen att vända hemåt i stället för att köra rätt in i deras defensiv.

Kanterna blev nyckelordet och där stormade ”Mossan” fram ett par gånger. Som efter 36 minuter när Sirius ledde efter ett tidigt hörnmål och SAIK i princip inte skapat någonting.

– Hela det anfallet var rätt snyggt. Två snabba bollsläpp mitt på planen och jag fick bollen i fart på kanten. Det var väl några kroppsfinter som gick hem och Simon Jansson fick ett öppet mål att slå in bollen på, sa Mossberg med en perfekt beskrivning av vad som gav SAIK hyperviktiga 1–1.

Efter Magnus Muhréns konstmål i inledningen av andra halvlek kopplades greppet.

– Visst. Men jag tycker ändå vi kan ännu lite bättre än så här. Defensiven var stabil och dom gör hörnmålet tidigt och sedan en reducering med tre minuter kvar. Annars har vi koll. Men det är framåt vi kan bli vassare. Det måste ha varit en rätt tråkig match att titta på, analyserade Mossberg vidare.

När matchen stod och vägde fick han fart på ena kanten igen och den här gången var det Stefan Söderholm som fick mer eller mindre öppet mål.

Allt på grund av att Mossberg var den som vågade trampa på. Formkurvan pekar också rakt upp.

– Det har väl i och för sig känts bra nästan hela tiden. Det var premiärmatchen mot Sirius borta som var dålig. Det har också tagit ett tag att anpassa sig till spelsättet. Det skiljer sig helt åt mot för hur SAIK spelade när jag var här förra gången. Dessutom spelar jag på en ny position nu jämfört med då.

SAIK andra landslagmän Magnus Muhrén och Daniel Berlin var också stabila i går. ”Bella” användes för första gången på två år som ytterhalv.

– Skönt att ha alternativen och han är så klok att han löser det perfekt, sa SAIK-tränaren Ola Grönberg.

Men han flinade bara lite hemlighetsfullt på frågan om det är en permanent förflyttning av stjärnan.

– Det vet man aldrig. Men det fungerade nu i alla fall och det var en riktigt härlig och viktig seger.

Mer läsning

Annons