Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén på besök – passade på att träna med SAIK

Tillbaka i en s-märkt tröja igen.

Magnus Muhrén tränade med SAIK inför kvällens bortamatch mot Vetlanda.

Men själv åker han till Bollnäs.

Annons

Muhrén tillbringade dagen i Sandviken för att leta nytt boende, men ett villkor från Gaistränaren Jonas Holgersson för att han skulle få ledigt var att han tränade med SAIK.

Gais har en viktig bortamatch mot Bollnäs i kväll, samtidigt som SAIK reser till Vetlanda.

Så Muhrén frågade kompisen Daniel "Zeke" Eriksson om det gick för sig, och...

– ... det gick självklart bra. Det var lite roligt att se honom i en av våra träningströjor igen. Han bytte om tillsammans med killarna, det är alltid nåt bås som står ledigt.

Och då spelar han med er nästa säsong också?

– Det vore kul. Det är som jag sagt tidigare, han är fortfarande en av Sveriges bästa bandyspelare. Men just nu har vi ett slutspel att fokusera på så det där får vänta tills vi spelat färdigt, säger "Zeke".

SAIK har tre matcher kvar, men får svårt att nå andraplatsen, även om Villa-Lidköping och Edsbyn möts i kväll.

Vi frågar anfallaren Linus Forslund hur mycket man kikar på tabellen i det här läget:

– Visst kollar vi, men det är inte så mycket vi kan göra mer än att påverka vårt eget spel. Det hade varit bättre att ta nån placering så vi får välja lag i kvarten, men det viktigaste är att bli minst fyra så vi får den där extra hemmamatchen.

Linus Forslund har fått upp farten ordentligt, och är med 18 mål nu inte långt från personbästa i elitserien (22 under genombrottsåret i Bollnäs 2010). De flesta målen har kommit på den här sidan nyåret. Inte helt ovanligt när det gäller just Forslund.

– Nä, det har varit så i flera säsonger nu, att det känts bättre efter jul. Det blir roligare matcher som gäller mer, och jag brukar göra mina bästa matcher då.

Han säger själv att han aldrig varit någon utrpräglad målskytt, trots alla målkalas som junior- och ungdomsspelare.

– Nä, jag har för dåligt skott, det var mer att jag åkte igenom då. Men vi har ju två riktigt bra målskyttar i Erik (Pettersson) och Chrille (Edlund). Erik är enorm, han överraskar på en hela tiden och det är väldigt imponerande att se.

Efter 23 omgångar är det nu helt jämnt i den interna skytteligan mellan Edlund och Pettersson, båda har gjort 34 mål.

Lägg till Forslunds 18 så har de tre musketörerna skrapat ihop 86 mål, det är 14 fler än hela Vetlanda mäktat med den här säsongen.

Mer läsning

Annons