Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket skratt på träningen

Sportens reporter Christer Åberg följer Gefle IF:s träningsläger i Barcelona. Här rapporterar han om fredagens…

Annons

…träning:

Veckans andra gympass genomfördes på förmiddagen. Laget delas in i tre olika grupper för att få plats i gymsalen i källarvåningen på hotellet.
På eftermiddagen var det fotbollspass där det mest handlade om att bara röra lite på sig. Fotbollstennis stod på programmet där fyra lag gjorde upp om den prestigefyllda titeln.

Det framkallade som vanligt många skratt och ett vinnarlag som genast lät de andra höra om bravaden. Pär Asp, Emil Bellander, Johan Oremo, Oscar Larsson och Jens Portin är obestridbara champions.
En träning återstår nu för laget innan hemresan på måndag.

…förlorare:
Den klassiska träffa ribban-tävlingen avgjordes som ett slut på den lekfyllda träningen. Sisten att träffa ribban förlorade. En efter en klarade av det hela - där bland annat Mattias Hugosson visade stor känsla när han satte sin boll i kryssribban – och till slut vara det bara två kvar.

Jens Portin och Olov Mård hade efter elva-tolv omgångar fortfarande inte lyckats. Då slog finländaren Portin till och bollen satte perfekt. Mård missade och fick stå där som dagens förlorare. Men han tog det som en man.

...väder:
En tät dimma hade lagt sig över bergsmassivet en timmes bussresa från centrala Barcelona där Gefle IF befinner sig. På förmiddagens kom också veckans första regnskur. Det öste på rätt bra en liten stund, men då var hela laget inomhus i gymet.
Termometern kom aldrig upp i högre än sex-sju grader och det var kallt.

…kommer inte:
Det var meningen att Malmö FF:s ytterback Filip Stenström skulle komma och provträna två dagar på Strömvallen nästa vecka. Men i stället kom beskedet att han har skrivit kontrakt med Superettanklubben Ängelholm dit han lånas ut av det allsvenska laget.
-Det är möjligt att vi tar in någon annan på provträning i stället. Vi får se, säger Pelle Olsson.
Namnförslag saknas i alla fall inte då det ständigt ringer och plingar i GIF-tränarens telefon med nya yttebacksförslag från agenter och andra.
-Helt klart är att vi ska ha in en till spelare i truppen, säger Pelle.

…skadeläge:
Nyförvärvet Sive Pekezela var skadad innan lägret och åkte på en ny smäll i tisdags som har hållit honom utanför planen sedan dess. Något han självklart inte gillar.
-Det är mycket frustrerande. Jag vill så gärna vara med för varje träning är viktig för mig att lära sig hur Gefle spelar. Men jag trivs otroligt bra och är väldigt glad att ha fått ett kontrakt med laget, sa Sive.
Han är fortfarande lite stel i låret men det går i alla fall åt rätt håll.
Alexander Faltsetas, William Lundin och Johan Svantesson stannade inne och körde rehab på eftermiddagen.

…inte ens nära
Just Johan Svantesson har jobbigt med sin skadade fot. Han har inte spelat match sedan i september och det senaste läkarrönet säger att han inte får belasta sin skadade fot på fem veckor till.
-Klart det är jobbigt och inte få vara med. Jag har gjort en ordentlig träning på hela vintern och nu det här, sa Johan.

…förberedelser:
Efter fem dagar i bergen utan att göra så mycket mer än träna, äta och sova är det många som ser fram mot besöket i Barcelona på lördagen.
Barcelona mot Sevilla väntar och bussen in går efter lördagsträningen och lunchen.
Jonas Lantto är en av några som dock inte ska åka in till mäktiga Camp Nou.
-Äh, jag har ju varit där förr. Dessutom ska det ju bli minusgrader, sa Kirunafödda Jonas…

Mer läsning

Annons