Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa utmaning: Ekenberg

Två högintensiva allsvenska fotbollsveckor går mot sitt slut.

Men det återstår två matcher för Gefle IF innan EM-uppehållet – i kväll bortamatch mot Mjällby och på onsdag väntar Örebro hemma.

Och än finns det gott om krut kvar hos GIF.

Annons

– Vi hade den bästa perioden i matchen mot Djurgården senast de sista 20 minuterna trots att dom hade två vilodagar mer än oss. Vi har pigga ben och ska försöka fortsätta spela den kontrollerade försvarsfotbollen vi gjort på slutet, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Han har förstås anpassat träningarna efter det oerhört täta matchandet där fem allsvenska omgångar avverkas på mindre än två veckor. Några styrkepass plockas bort och tiden på fotbollsplanen blir kortare.

– Vi håller oss under timmen och kör lite bollövningar, berättar Pelle.

Precis en sådan träningsstund blev det i går förmiddag innan avresan mot Blekinge där Mjällby har sin hemvist. Sedan blev des buss till Jönköping där laget övernattat och i dag fortsätter resan till Hällevik.

– Vi gör samma på hemresan och sover i Jönköping så spelarna får maximal vila inför nästa match som ju är redan på onsdag. Annars hade vi åkt direkt hem, säger Pelle som också ser resetiden som ett bra tillfälle att vila och ladda om.

Poängmatcherna mot Sundsvall och Djurgården har ju också gett extra energi efter den tunga starten på säsongen.

Det kan behövas inför den svåra och tuffa bortamatchen mot Mjällby som dessutom är extremt formstarkt och har sju raka matcher utan förlust vilket är nytt klubbrekord.

– Vi möttes på Cypern i vintras och fick 0–0 och då var dom riktigt bra. Det är ingen större överraskning att dom gått så bra inledningsvis, säger GIF-tränaren som också kommer ihåg fjolårets smäll då Mjällby vann med 5–1.

Då gjorde Marcus Ekenberg några snygga mål och kanske är det därför han nu oväntat kastas in i startelvan på topp tillsammans med formstarka Erton Fejzullahu. Alla inklusive GIF-tränaren hade trott att Pär Eriksson skulle ha den platsen.

– Jo, det trodde jag nog. Tydligen flyttar dom ner Marcus Pode på mitten i stället för Daniel Nicklasson som skadade sig senast mot Göteborg. Men det gör inte så stor skillnad för oss. Det gäller att vi är på tårna och spelar bra försvarsspel.

Ekenberg själv var väldigt glad över att få starta efter att ha suttit på bänken de senaste omgångarna.

– Vi är fyra bra forwards och det är tuff konkurrens. Det gäller att göra bra ifrån sig när man får chansen. Nu väntar Gefle och vi kommer inte att underskatta dom utan går ut och kör direkt från start, säger Ekenberg till Kristianstadsbladet.

Mer läsning

Annons