Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, det pekar inte uppåt för GIF

– Vi skulle undvika att sätta oss i trubbel. Det lyckades vi inte med, sa GIF-tränaren Pelle Olsson efter 3–0 (1–0) till IFK Göteborg i går.
Nej, trubbel är snarare lagets mellannamn just nu.
Sjätte raka förlusten trasslar till det ytterligare.

Annons

Hannes Stiller ersätter just nu Sebastian Eriksson i IFK Göteborg, vilket gör att laget plötsligt spelar en mer konventionell 4–4–2-fotboll.

– Det visste vi om och det överraskade oss inte, försäkrade Pelle Olsson.

Men det såg då så ut.

Hade inte Mattias Hugosson varit vaken hade det här varit över redan efter första halvlek, för GIF bjöd ett hemmalag som absolut inte behöver något gratis på Gamla Ullevi på massor.

– Vi spelade för kort, in i deras lag istället för bakom deras backlinje. Vi kom på mellanhand, kommer inte in i duellerna, spelade dem i händerna och hamnade i stressade situationer, konstaterade Olsson, som dock hade hoppet kvar i halvtid.

Det stod bara 1–0 – Stiller dök upp inne i straffområdet och mötte obönhörligt ett hårt inlägg från vänster – och poängdrömmen levde för ett pressat GIF.

– Jag tycker vi ryckte upp oss en aning i slutet av första, men det dröjde alldeles för kort tid innan 2–0 kom i andra halvlek, suckade Olsson.

De två mål som sänkte GIF alldeles tillkom efter dråpliga/märkliga/olyckliga situationer – och Hannes Stiller var inblandade i bägge.

4 2–0 i 52:e minuten: Stiller går mycket fysiskt upp i en höjdduell med Daniel Theorin, som faller. Tobias Hysén hugger direkt på bollen inne i straffområdet och trycker in den utan att Jens Portin kan stoppa honom.

– Jag upplever det som svårt att få frispark i det läget, det är inget jag spontant känner att vi borde haft, sa Pelle Olsson.

Theorin hade en annan uppfattning:

– Jag tittar bara på bollen, men har ingen chans att nå den. Han ger mig en tryckare i sidan. Jag vill inte skylla på nåt – vi hade ju ett par spelare bakom mig också – men visst borde vi haft frispark. Domaren missade det.

4 3–0 i 67:e minuten: Ett inlägg från höger ska plockas bort av Daniel Bernhardsson, som dock knoppar bollen rakt på en motståndare, lurar Hugosson och alla andra och ger Stiller öppet mål.

– Efter det är matchen över för vår del, sa Pelle Olsson.

– Vi får titta på målen på dvd i efterhand och se vad vi kunnat göra annorlunda, sa Daniel Theorin.

Ja, nåt måste göras, den saken är klar. Målskillnaden 2–17 på de sex senaste matcherna är oroväckande.

– Visst, vi har förlorat sex matcher i rad, men vi analyserar bara den här matchen. Att vi förlorat mot Gais och AIK hemma tidigare är liksom inget som påverkar läget just nu, menar Pelle Olsson, som hoppas att laget kan studsa tillbaka direkt mot Häcken hemma på söndag.

– IFK Göteborg borta är på förhand en svår match – och den blev precis så svår som vi trott. Vi förlorade den, och nu måste vi resa oss. Det är det som idrott handlar om.

Det, och att ta poäng.

Senast GIF gjorde det var den 2 juli.

Mer läsning

Annons