Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, inga GIF-mål nu heller

En 0–0-match som ingen gladdes över?
Jodå, allsvenske debutanten från start, David Fällman, hade inget emot den.
– Efterlängtat och roligt, sa GIF:s bäste spelare – och hoppas nu på ny chans redan på torsdag.

Annons

Mittbacken Olof Mård var ännu inte spelklar efter sin rosfeber – och David Fällman fick rollen som ersättare bredvid Linus Malmborg.

Och när Daniel Bernhardsson missade sin första allsvenska match någonsin så ställde GIF en helt nykomponerad backlinje på benen i bottenmötet med Sundsvall.

Oroväckande? Ja, på förhand var det ju det. Men GIF svarade för den stabilaste försvarsinsatsen på ett bra tag och Fällman – som gjorde ett kortare inhopp senast mot Häcken – var bäst där bak. Fyran i betyg hade kunnat vara en femma om Sundsvall varit lite vassare – nu blev det en relativt lugn resa mot en poäng. Och en poäng är ju bättre än ingen, även om å-t-t-a halvlekar i rad utan mål inte är något vidare facit.

– Klart man är lite besviken över att det inte blev tre poäng. Men vi kommer ifrån flera ganska dåliga prestationer och det gäller att jobba sig ur svackan. Det här var första delen på det arbetet, resonerade mittbacken som efter flera försäsongsförsök med AIK nu äntligen blev allsvensk på riktigt i GIF.

• Hur tyckte du själv det kändes där ute?

– Åh, jag är så dålig på att analysera matcher! För mig kändes det bra. Men det var kanske inte den roligaste första halvleken, va? Det blev lite bättre i andra.

En hård vind gjorde det inte enklare för lagen – vare sig när det gällde att skapa chanser eller att försvara sig – men Fällman med vänner i backlinjen hade hela tiden kontroll över läget.

– Vi hjälpte varandra, konstaterar han.

• Det syntes inte att Mård och Bernhardsson saknades.

– Vi är ju 25 man i truppen – och alla är beredda och ska kunna bidra. Det är såna här tillfällen, när det är många borta, som man ska visa det.

Olof Mård såg matchen från läktaren och var också imponerad av sin ersättare.

– Han gjorde det bra, det var kul att se. Det var stabilt i försvaret och det är viktigt att få in den känslan.

Mård har fått klartecken att träna igen och är med all säkerhet tillgänglig för spel igen mot Djurgården på torsdag, men frågan är nu vilket mittbackspar Pelle Olsson ska välja.

– Fällman uppträdde väldigt lugnt och sansat i sin första allsvenska match från start. Han visade också goda egenskaper, hade bra tajming och klev fram i rätt lägen, sa Olsson – utan att vilja ge något löfte om ny start nästa match.

Blir han uttagen är Fällman förstås beredd.

– Det är upp till tränaren att bestämma. Men det är klart jag är sugen på att spela igen. Men att vi är på rätt spår igen är det viktigaste. Sedan är det bara ett extra plus om det går bra för mig.

• Även 0–0 kan innebära något positivt för känslan i laget?

– Det ger självklart en kick att vi tar poäng igen.

Mer läsning

Annons