Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjd Hugosson klarade tredje nollan: ”Det är viktigt”

Efter sex insläppta mål på två matcher höll Gefle IF nollan igen.
Se där något positivt efter 0–0 mot Djurgården.
– En poäng är okej, men vi vill alltid vinna hemma, säger GIF-målvakten Mattias Hugosson.

Annons

Han hade en relativt lugn dag i målet, och ett uddlöst Djurgården hade svårt att skapa några hetare chanser. Liksom Gefle IF, så 0–0 var fullt logiskt.

Två luriga skott i den andra halvleken vållade störst problem. En skymd Hugosson lyckades ändå få tag i bollen. Först sköt Kasper Hämäläinen och på returen dök Kennedy Igboananike upp och sparkade med dobbarna mot GIF-målvakten.

– Det hade kunnat bli en mysig huvudskada om han träffat, men jag hade tur den här gången. Skottet var riktigt otäckt, det touchade på nån och gick mellan benen på Marcus Hansson. Andra skottet var också lurigt, med två-tre spelare i vägen och en boll som stack i väg i det blöta konstgräset.

Nollan var hans tredje den här säsongen och ett välkommet trendbrott sedan GIF släppt in sex mål på de två senaste matcherna, även om det var Emil Hedvall som stod i cupmatchen mot BP.

– Jag är mest nöjd med att vi kan stå emot när Djurgården pressar på i början på den andra halvleken. Det är viktigt att klara av sånt. Ett kryss var nog rättvist, men grabbarna gjorde allt för att vinna, säger Hugosson, som tappade rösten till slut när han gång på gång fick försöka överrösta Djurgårdsklacken bakom honom.

Framåt kom de hetaste GIF-chanserna i slutet, när Djurgården fått Joel Riddez utvisad. James Frempong, till exempel, fick ett guldläge på övertid, men skottet i öppet läge träffade lagkamraten Jakob Orlov.

– Jag tog rejäl sats, det var väl tio meter fram till bollen och på den tiden hinner man tyvärr tänka lite för mycket, säger Frempong.

Orlov hade inte en chans att reagera.

– Jag visste inte vad jag skulle göra, det gick för fort, säger han.

Mer läsning

Annons