Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrköping, Elfsborg eller kanske Gefle IF?

Gefle IF vill få hem Anders Wikström igen.

Och gärna redan till nästa säsong.

– Den dörren har jag inte stängt, säger den snart 30-årige mittbacken, som varit utlånad från Elfsborg till IFK Norrköping den här säsongen – och där gjort succé.

Annons

Efter fem lyckade säsonger i Gefle IF värvades Anders Wikström till allsvenska kollegan Elfsborg inför säsongen 2009.

I Boråsklubben har konkurrensen varit stenhård och inför den gångna säsongen lånades han ut till nykomlingen IFK Norrköping.

Där var Wikström en starkt bidragande orsak till att IFK lyckades fixa nytt allsvenskt kontrakt. Det bevisade inte minst totalsegern i ”Spårvagnsligan”, Norrköpings Tidningars motsvarighet till Sportens poängliga.

– Jag startade 28 av 30 matcher och tack vare mycket speltid har jag fått visa vad jag går för. Klubben är nöjd med vad jag presterat, säger Wikström och fortsätter:

– Vi började säsongen jättebra, nästan för bra. I mitten på säsongen blev vi lite övermodiga, men till slut lyckades vi knyta ihop säcken. Det kändes skönt att kontraktet var säkrat inför sista omgången.

I nuläget är det oklart var Wikström hamnar nästa säsong. Han har ett år kvar på kontraktet med Elfsborg, men i utlåningen finns en klausul som ger IFK Norrköping möjlighet att köpa loss mittbacken.

– IFK vill att jag ska vara kvar, men jag har inte fått något konkret att ta ställning till. I dagsläget är det Elfsborg som gäller, och till nästa säsong handlar det främst om två alternativ – IFK eller Elfsborg. Men det kan också bli någon helt annan klubb, absolut.

Sedan avslöjar Wikström att han varit i kontakt med Hasse Berggren, som numera är sportchef för ungdomsverksamheten i GIF och dessutom assisterar tränaren och sportchefen Pelle Olsson med rekryteringar till A-laget.

– Jag och Hasse har pratat några gånger, och han har frågat om jag är sugen att komma hem igen.

• Är du det?

– Jag kan absolut tänka mig att spela med GIF redan nästa säsong. Man vet aldrig, först måste jag få några konkreta förslag och sedan väga dom mot varandra. GIF är absolut ett alternativ. Jag har hunnit samla på mig en del rutin och GIF vet vad de får av mig.

Hasse Berggren:

– Det där låter bra. Anders är en Gävlekille och självklart är vi intresserade av honom. Han är absolut aktuell till nästa säsong, annars skulle vi inte ha frågat honom.

Wikström är just nu i Norrköping för att träna veckan ut, därefter väntar semester i Gävle.

– Jag åker till Gävle på lördag och sedan blir jag där november ut. Jag sätter inga datum, men då ska det förhoppningsvis vara klart vilken klubb jag kommer att spela för nästa säsong.

– Efter den här veckan kommer jag att prata vidare med IFK. Och om två veckor ska jag till Borås på en avslutningsgala med Elfsborg, då kommer det väl att surras vidare en del även där.

Helt klart är i alla fall att Anders Wikström fått en nytändning i karriären.

– När jag kom till Elfsborg visade det sig snart att jag inte var Haglunds (Magnus, tränaren) förstaval. Till slut fanns det ingen anledning att vara kvar, säger Wikström och fortsätter:

– I Norrköping har jag fått tillbaka glädjen till fotbollen och dessutom lyckats. Vi får se hur Elfsborg ser på det, om dom tydligt visar att de vill satsa på mig framöver kan jag definitivt tänka mig att spela där.

Mittbacken Daniel Theorins kontrakt går ut den här säsongen, och han har ännu inte skrivit på något nytt. Det kan möjligen öppna upp för Anders Wikström i Gefle IF.

Mer läsning

Annons