Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är borta också bra, SAIK

SAIK har fått fart under rören igen. Nu är de regerande svenska mästarna också en vinnare på bortaplan. I går blev det 6–3 mot Sirius.

– Jag tycker det var stabilt hela vägen, sa vänsterhalven Erik Säfström som skrivit på ett nytt treårskontrakt med SAIK.

Annons

Att Sandviken haft problem att vinna elitseriematcher utanför hemmaborgen Göransson Arena känner ni till. Därför var matchutgången mot hemmastarka Sirius på Studenternas inte given på något vis.

SAIK fick dessutom spela den första halvleken med en fruktansvärd motvind, vilket gjorde att anfallsspelet stundtals blev lite återhållsamt.

– Som jag kände det hade jag varit nöjd med 0–0 i paus, menade SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Sirius fick bra skjuts med vindens hjälp och skapade en del chanser. Men i slutet av första halvlek blev Mikko Aarni lämnad ensam framför Jakob Säleby i Siriusmålet och styrde in 1–0.

– Vi hade frislag ute vid hörnflaggan och jag hade markering på mig. Men när bollen kom in från Linus Forslund var jag plötsligt helt ensam, sa Mikko som även gjorde det viktiga 3–0-målet strax efter paus.

Några minuter senare kom 4–0, ett mål som likt 3–0 var väldigt fint. Då vaknade Sirius till lite och reducerade två gånger om. Men sedan missade Christian Mickelsson två straffar inom loppet av två minuter (bägge över ribban). Ingen vidare reklam för sig själv framför ögonen på förbundskaptenen Franco Bergman, som tar ut den slutgiltiga VM-truppen på onsdag.

Mickelsson finns med i förtruppen på 25 man, men brände nog inte bara Sirius chans till poäng med de där straffmissarna, utan även sin VM-plats.

– Han skulle inte ha slagit den andra straffen, han var iskall då, kommenterade förbundskaptenen som rörde sig vant bland SAIK-spelarna i omklädningsrummet efteråt.

Bland annat samspråkade han ivrigt med Linus Pettersson samt med Mats Mossberg, SAIK:s materialare och pappa till Daniel Mossberg, nu i Dynamo Moskva, som aviserat att han inte vill spela VM.

– Det börjar klarna vilka som ska med och inte, förklarade Franco Bergman.

Alla fem SAIK-spelare i förtruppen har, som det verkar, goda möjligheter att komma med bland de 17 som får åka till Kazakstan. Ytterhalven Erik Säfström, som i går skrev ett nytt treårskontrakt med SAIK, är en av dem.

– Klart jag skulle bli besviken om jag inte kommer med. Men mina år kommer längre fram, just nu känns SAIK viktigast och jag känner mig väldigt nöjd med att ha förlängt mitt kontrakt.

Det sägs att du hade anbud från andra klubbar?

– Nja, jag vet att det funnits en del intressen från annat håll men inga konkreta erbjudanden. Jag trivs väldigt bra i Sandviken och har de bästa förutsättningarna här.

Även 16-årige Erik Pettersson skrev ett nytt kontrakt med SAIK i går, det sträcker sig över två år.

Mer läsning

Annons