Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det nära Giffarna

Att Eric Larsson lämnar Gefle IF och är på väg till Sundsvall berättade vi tidigare i veckan.

Nu kan vi avslöja att en övergång är nära.

– Jag har fått ett kontraktsförslag, berättar Eric.

Annons

Eric Larsson fick inget nytt kontrakt med Gefle IF. Nu pekar det mesta på att han hamnar i degraderade GIF Sundsvall. I förra veckan var han i Medelpad och hälsade på och med sig hem hade han ett kontraktsförslag.

Och han medger att han är intresserad av att skriva på.

– Visst är det så. Det är en del detaljer i kontraktet som min agent tittar på, så något besked hur jag ska göra kan jag inte ge just nu.

• Handlar det om ett tvåårsavtal?

– Det är just en sådan sak som vi pratar om, kontraktets längd.

• Men du är intresserad?

– Ja, det är jag. Sundsvall verkar vara en mysig stad, ungefär som Gävle och jag träffade en av de nya tränarna och fick ett bra intryck. Sundsvall spelar en fotboll som jag tror passar mig.

Efter Sören Åkebys avgång blir det delat ledarskap mellan Joel Cedergren och Roger Franzén i Sundsvall nästa år. Men laget, som åkte ur allsvenskan efter kvalförlust mot Halmstad, tappar flera spelare. Emil Forsberg är klar för Malmö FF och Ari Skulason är också på väg bort. Bli heller inte förvånade om innermittfältaren Fredrik Holster lämnar i vinter.

Därför är klubben förstås angelägna om att värva 21-årige Eric Larsson som spelade 24 matcher i allsvenskan för Gefle IF den senaste säsongen. Åtta från start och 16 inhopp och ett mål blev det för högermittfältaren.

Eric Larssons kontrakt med Gefle gick ut nu i december och kostar därför inte Sundsvall någon övergångssumma.

– Nej, jag är fri att gå, säger Eric som inom kort kommer att ge ett besked.

• Det ryktades om Brage också ett tag. Vad hände med det?

– Jag fick ett erbjudande där ifrån också. Men de vill göra klart innan december, medan jag ville avvakta. Så jag tackade nej till dom.

Mer läsning

Annons