Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är SAIK på is – snart kommer Dynamo Moskva

Isen i Göransson Arena står klar – nu är resten upp till SAIK.

Med ett ungt och oprövat gäng kommer framtiden bli viktig för att forma laget.

– Vi ligger redan efter, säger Daniel Berlin efter ispremiären.

Annons

Det var tänkt att ispremiären i Göransson Arena skulle gå av stapeln i torsdags – men en alldeles för tunn is satte stopp.

I stället gav sig SAIK-spelarna ut på fullstor plan i går. Deras första ”riktiga” ispass för säsongen.

Johan Löfstedt, nyförvärvet från Vetlanda:

– Det är en helt annan grej att spela på stor plan. Visserligen har vi fått rejält med träning inne i ishockeyhallen, men skillnaden är kopiös när man kliver ut här, säger Löfstedt.

En stor del av träningen kommer inledningsvis att handla om försvarsspel och passningsspel.

– Vi har nött mycket passningsspel på hockeyrinken, vilket vi kommer fortsätta med. Men det gäller att vi får igång allting sett till stor plan, det kanske tar en tid att få till det.

– Men det känns som att det är nu det börjar på riktigt, fortsätter Löfstedt.

Daniel Berlin, en av lagets nyckelspelare, ser hoppfullt på säsongen och han menar att det relativt unga laget kan bli intressant att följa.

– Vi har inte ett lika bra lag som i fjol, det är ingen hemlighet. Men det finns mycket potential i det och vi siktar högt, säger han.

• Hur långt kan det här laget gå?

– Vi kan gå hela vägen, absolut. Spelar man i SAIK måste man sikta på guldet, jag gör det i alla fall, säger han.

Den 13 september har SAIK sin första träningsmatch – en match som blivit flyttad från Edsbyn till just Sandviken och Göransson Arena.

• Vad betyder det för er?

– Det är en rejäl fördel, det är alltid kul att spela på hemmaplan. Jag hoppas att många tar sig tid på lunchen och kommer hit.

Motståndet är av högsta kaliber, Dynamo Moskva med bland andra Daniel Mossberg och Misha Svesjnikov lär bli tufft – och som kan komma att bli en nyttig bandylektion.

– Det är ett väldigt svårt motstånd, kanske för svårt då det är vår första träningsmatch. Men jag hoppas vi ska kunna ge dem en bra match, säger Berlin.

Och framtiden kommer bli viktig – och kanske aningen hektisk – för att få ihop laget.

• Borde ispremiären varit tidigare?

– Man vill ju alltid ut på isen så fort som det är möjligt, i fjol gick vi ut redan den 1 augusti. Hade det blivit senare än så här hade det nog påverkat oss, vi har redan en del som vi ligger efter med, säger Berlin.

Mer läsning

Annons