Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det trångt på Strömvallen

I morgon, söndag, blir det publikfest på Strömvallen – för första gången på nästan tre år väntas det komma över 7 000 åskådare.

– Det kommer bli lapp på luckan, säger GIF:s klubbdirektör, Eva von Schéele-Frid.

Annons

Under comebackåret i allsvenskan 2005 var fotbollen glödhet i Gävle. Vid tre tillfällen nådde klubben publikgränsen på 7 000 åskådare. De sex efterföljande åren har den siffran bara uppnåtts tre gånger till.

Fram till nu – av allt att döma.

Mot AIK i morgon väntas Gefle IF locka storpublik.

– Det är ett väldigt hårt tryck på biljetterna, säger GIF:s klubbdirektör, Eva von Schéele-Frid.

– Under min tid i föreningen har det aldrig varit ett sådant här tryck förut, fortsätter hon.

Redan i går eftermiddag hade klubben sålt över 4 000 biljetter. Samtliga sittplatser med undantag för blott sju, utspridda stolar, var slutsålda i går. Och en del i det är förstås Fotbollskalaset som anordnas likt Hockeyfesten, en årlig publiktradition med målet att skapa en bra inramning på hemmamatcherna.

Dessutom har GIF åsidosatt 1 000 biljetter till AIK:s bortafölje.

– Mot Göteborg i slutet av juni var det nästan 6 500 som såg matchen. Senast, mot Gais, var det många fler som köpte biljett innan matchen och nu är det ännu mer. Det blir lapp på luckan, säger Eva von Schéele-Frid och berättar att vid samma tidpunkt mot Gais hade klubben sålt 3 200 biljetter.

Nästan 800 färre än vad som sålts till morgondagens match mot AIK.

Fotbollsrekordet gällande publik på Strömvallen (7 644 mot IFK Göteborg 1983) kommer inte att slås, så många får inte Strömvallen ta in längre. Men möjligtvis kan rekordet sedan den allsvenska återkomsten 2005 ryka. Då kom 7 211 åskådare i en match mot Hammarby. Och den officiella kapaciteten på Strömvallen är 7 302.

– Det beror på AIK-fansen. Vi har gett dom 1 000 biljetter, men fått uppgift att de kommer med 700 supportrar. Om det stämmer fattas det 300 platser på ståplats, säger Eva von Schéele-Frid.

Mer läsning

Annons