Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Olsson jaga två ersättare

Det är centralt som Gefle IF letar efter nya spelare.
En mittfältare var redan på agendan sedan Yussif Chibsah valde Djurgården och nu ska en back också till efter Daniel Theorins flytt till Hammarby.
– Vi kommer att ersätta dessa och jobbar för fullt med den saken, säger tränaren Pelle Olsson som på plats såg Brage fixa nytt kontrakt i superettan i går.

Annons

Det är spelare med allsvenska- eller superettanmeriter som GIF letar efter. Om någon finns i just Brage återstår väl att se. Men tremålsskytten och Bragehjälten Daniel Åkervall är i alla fall ingen som GIF jagar just nu.

– Jag kommenterar inte vilka vi har kontakt med. Det finns ingen anledning när ingenting är klart. Men Åkervall är i alla fall inte aktuell. Han är inte den spelartyp vi letar efter, säger Olsson.

Jakten på den centrala mittfältaren har kommit längst. Där finns ett huvudalternativ som Olsson och kompani pratar med som har de egenskaper som krävs och som spelar på elitnivå. Uppgifter har framkommit att norrmannen Emil Dahle från Ham Kam skulle vara den mittfältaren.

– Men det stämmer inte heller. Det är riktigt att vi har hört oss för om honom men just nu jobbar vi med ett annat alternativ. Om det spricker kanske vi tar hit honom på prov. Men det är inte aktuellt nu, säger Olsson.

Han fick i fredags ta emot beskedet att Daniel Theorin också lämnar för Hammarby.

– Det blev aldrig några förhandlingar utan han meddelade bara att han hade gjort sitt val. Nu går vi vidare där och letar efter en ersättare. Vi tittar också vilka alternativ vi redan har inom den befintliga truppen.

Just nu är Olof Mård och Pär Asp de alternativ som finns. Men ytterligare ett namn ska till och där är ex-GIF:aren Anders Wikström ett alternativ. Han var utlånad till Norrköping från Elfsborg den här säsongen men har kontrakt med Boråslaget även nästa säsong. Anders själv har sagt att Gefle är ett alternativ och Olsson bekräftar intresset.

– Anders är ju en Gävlekille och det är klart vi kollar av läget med honom. Det blir ett jobb som fortsätter.

En annan ledig spelare med GIF-anknytning är Johan Oremo som fick lämna Djurgården trots att han har ett gällande kontrakt. Där faller det lite på att det inte är en forward som GIF vill ha.

– Vi är belåtna med de fyra anfallare vi har under kontrakt. Sedan vet vi inte riktigt hur det blir med Erik Törnros som är skadad. Men ska aldrig säga aldrig men just nu är inte heller Oremo ett namn vi jobbar aktivt med. Det allra viktigaste för oss just nu ör att få in en central mittfältare och en mittback, avslutar GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons