Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu fick SAIK segerjubla

I premiären sprakade det om SAIK – mot Vetlanda knakade det både här och där. Men till sist blev det som vanligt, en SAIK-spelare som jublade mest. Linus Forslund gjorde 5–4 och SAIK stack upp i serieledning.

Annons

Forslund var lika lättad över två nya elitseriepoäng som resten av spelarna i SAIK:s omklädningsrum.

För det satt hårt åt. Vetlanda prioriterade defensiven och kontrade effektivt ut SAIK i den första halvleken, och skaffade sig till och med ett 3–0-överläge, anförda av Suzdalev, Morokov, amerikanen Richardson och stjärnskottet Joakim Andersson.

SAIK var definitivt nere i brygga, och matchbilden liknade den för ett år sedan, när Vetlanda också åsamkade SAIK stora problem i Göransson Arena.

Då var höstens succéman Löfstedt Vetlandaspelare, och nu mötte han för första gången sin moderklubb. Och kanske var det känslomässigt större än någon kunnat ana, för premiärens succéman stod inte alls att känna igen.

– Det var speciellt, det måste jag erkänna. Jag har spelat där hela mitt liv och kämpat tillsammans med killarna. Men nu är det gjort, säger han efteråt.

Löfstedt fick ett kvitto på att Vetlanda lär klara sig fint även utan honom i laget. Men den stora frågan är naturligtvis ändå hur SAIK kunde vara så bra i Lidköping och så jämförelsevist blekt mot Vetlanda?

– Man ska inte underskatta Vetlanda, jag tyckte de bjöd bättre motstånd än Villa, säger Linus Forslund, som avslutade anfallet som gav segermålet med några minuter kvar av matchen.

I sin hundrade SAIK-match dessutom. Men inte heller han kunde förklara scenförändringen mot premiärmatchen.

– Mentalt var vi kvar i omklädningsrummet på nåt sätt. När de backar hem måste man ha tryck i grejerna, annars blir det för enkelt för dem.

SAIK-tränaren Thony Lindquist, som var lyrisk efter Villamatchen, stod i spelarkorridoren och försökte samla ihop de glädjeämnen han kunde hitta.

– Det är starkt ändå att komma igen som vi gjorde, och jag är nöjd att vi kunde behålla lugnet trots allt. Men vi var ordentligt i brygga, och spelar Vetlanda så här strikt kommer de ta poäng av många i vinter.

SAIK ska även sända en tacksamhetens tanke till målvakten Joel Othén, som gjorde en viktig straffräddning vid ställningen 3–4. Christoffer Edlund, däremot, var säkerheten själv vid straffpunkten. Han krutade in tre stycken, och adderade ett spelmål till målskörden.

Mer läsning

Annons