Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu planerar de för en ny fotbollsarena på Sätraåsen

Sporten avslöjade det redan under förra veckan.
Och under gårdagens presskonferens på Läkerol Arena bekräftades det – en ny modern fotbollsarena planeras uppe på Sätraåsen.
– Blir det av ska den stå klar senast 2014, säger Gefle IF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid.

Annons

Egentligen är det ingen större nyhet – redan under förra veckan fick Sporten säkra uppgifter om att det fanns planer på en ny modern fotbollsarena på Sätraåsen. I närhet till Läkerol Arena, Gävletravet, Gunder Hägg-stadion och den friidrotts- och innebandyhall som ska byggas.

Svängarna kring den eviga arenafrågan har varit många och hastiga – och framtiden lär nog bli minst lika hektisk.

För om planerna träder i kraft ska arenan vara färdig för allsvenskt spel 2014 – det vill säga om två och en halv säsong. Dessutom har man ett annat alternativ att väga in i diskussionen, den så kallade Plan B som innebär att bygga ut Strömvallen till en arena som uppfyller det krav som införs till säsongen 2014.

• Men nu är det alltså en arena på Sätraåsen som är det mest troliga?

– Det vet jag inte om det är, vi är ju mitt uppe i förhandlingarna. Det blir något av antingen Plan B eller det här nya alternativet, och vare sig vilket det blir ska arenan vara klar och uppfylla kravet 2014, säger Gefle IF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid till Sporten.

• Hur kommer sig den här helomvändningen från att helt vara inne på att bygga ut Strömvallen till att nu planera en arena på Sätraåsen?

– Tiderna förändras och det läge som vi är i just nu har vi aldrig varit i tidigare. Det ska bli en ny friidrottshall och en ny innebandyhall, så därför kände vi att det är en bra möjlighet för oss och vara med i det samarbetet.

– Och allt detta har fallit bättre i tiden i dagsläget, därför kom det här förslaget på tal just nu, fortsätter Schéele-Frid

• När fattas beslutet om vilket alternativ det blir?

– Vi räknar med att vi ska komma med ett besked i september.

• Det är bråda dagar framöver, alltså?

– Vi kommer ta den tid som behövs för överläggningar av det här förslaget, vi kommer att ha god kontakt med kommunen om hur vi tänkt oss allting.

All den tid som lagts ner på Plan B ser Schéele-Frid inte som någon bortkastad tid om alternativ Sätraåsen blir verklighet.

– Nej, absolut inte. All tid som vi lagt ner och lägger ner just nu är en rejäl erfarenhet för oss på vägen fram till ett slutgiltigt fastställande, menar Schéele-Frid.

Och hur mycket den eventuella arenan kommer att kosta eller vart på Sätraåsen den kommer att byggas kan ingen svara på än så länge.

– Vi är i det första stadiet, så det är ingenting klart kring det just nu. Men givetvis kommer vi med önskemål om det framöver, säger Schéele-Frid.

Med på presskonferensen var också Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson, Gefle IF friidrotts Anders Wetterberg, Gävletravets Johan Lindberg, Gävle GIK:s Peter Nordqvist, Gävle Kommuns Per Johansson och kommunalrådets Carina Blank.

Dessa är representanter från klubbarna som är involverande i samarbetet – men också personer från de beslutsfattande parterna i arenafrågan.

Mer läsning

Annons