Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar landslaget för GIF-talangerna

Det har varit en turbulent vecka för fotbollen i Gästrikland med nedläggningar av fotbollslag och svårheter att få tag i spelare till lagen.

Men för Gefleduon ser framtiden desto ljusare ut. Jacob Hjelte och Erik Olsson är båda uttagna i det svenska P16 respektive P17-landslaget.

Annons

– Det ska bli riktigt spännande, säger Erik och Jacob.

För nu väntare det minst sagt ett stort äventyr för Geflespelarna som båda startade sina fotbollskarriärer i Hagaströms SK. Men Erik och Jacob försvann båda från Hagaström för att fortsätta i andra klubbar.

Men inför den här säsongen värvades Jacob till Gefle och man förenades igen.

Och nu tar duon nästa steg i sina karriärer. Båda har nämligen kommit med i landslaget. Jacob i P16 och Erik i P17.

– Det är lite speciellt att vi båda kom med i landslaget samtidigt. Det ska bli riktigt roligt och väldigt lärorikt, säger Hjelte.

Och Erik håller med:

– Man är självklart lite nervös, men det kommer nog att släppa när man är där, säger Erik som fick sitt besked i går på morgonen.

– Det har varit en speciell dag. Vi hade tal i skolan som jag var ganska nervös inför och precis innan det fick reda på att jag kom med i landslaget, då blev man lite mer nervös.

Erik spelar vanligtvis innermittfältare och beskrivs som en mycket teknisk och spelintelligent mittfältare. Han har under säsongen fått spela i Juniorallsvenskan och i U21-serien.

Han har även fått träna med a-laget vid flera tillfällen.

– Det har varit väldigt roligt. Det har gått helt okej även fast jag är ganska liten och kort till växten, menar Erik.

För Jacob har säsongen varit väldigt lärorik. Och det har även gått riktigt bra. I Pojkallsvenskan kom han delad tvåa i skytteligan med 18 mål. Han har trots sin unga ålder även fått prova på att spela i Juniorallsvenskan och i U21-serien.

– Jag har lärt mig väldigt mycket i år. Jag känner att jag har utvecklat det mesta i mitt spel, säger forwardstalagen.

På torsdag åker Jacob till Bosön för landslagslägret tillsammans med 67 andra talangfulla spelare. Tillsammans kommer man att träna i fyra dagar.

– Det kom faktiskt som en lite chock när jag fick beskedet. Det ska bli riktigt häftigt och jag kommer nog att lära mig väldigt mycket där.

Erik får vänta en vecka till innan hans landslagssamling börjar, även den på Bosön.

Målet är ganska givet för båda Gefletalangerna – att bli så bra som möjligt.

Men Jacob har ett mer speciell och specifik målsättning:

– Att komma med på tv-spelet Fifa är min absolut största dröm. Jag gillar att spela Fifa och det skulle vara riktigt häftigt att någon gång få styra sig själv.

Mer läsning

Annons