Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vet SAIK hur lyften ska tas

Sist plågades SAIK av lyften.

När man nu återigen ställs mot Vänersborg har spelarna höjt blicken.

– Det måste vara slut på såna skitmål nu, säger SAIK-backen Linus Pettersson.

Annons

Hemmamatchen mot Vänersborg (6–6) är den stora plumpen i protokollet så här långt. En onödig poängförlust där Vänersborgsspelaren Viktor Weiselius matade fram långbollar som gång på gång ställde SAIK-försvaret. Fem av dem gav rena frilägen, tre resulterade i mål.

Krislaget Vänersborg fortsatte sedan på den inslagna vägen och slog Villa-Lidköping på bortais på annandagen. Så Linus Pettersson är medveten om att det är en tuff bortamatch som väntar i kväll.

– Men kommer vi upp i vår nivå så vinner vi. Hemmamatchen var ju allt annat än bra, vi var en meter efter hela tiden kändes det som.

• Och lyften?

– Pratade vi mycket om redan inför Kalixmatchen. Det har varit lite oroligt hela säsongen, men vi har försökt få till en klarare ansvarsfördelning nu. De raka lyften ska liberon ta, de sneda tar halvorna. Sen funkar det inte alltid så i praktiken, nån kan ju vara ur position, vi backar kan få rycka in, och då är det viktigt att man kommunicerar där bak.

Inför Kalixmatchen stuvades det också om en hel del i startelvan, där den största förändringen var att Mikael Nilsson ersatte Daniel Berlin som defensiv mittfältare. En bra förändring, anser Linus Pettersson.

– ”Bella” (Daniel Berlin) drar ett tungt lass offensivt så det säger sig självt att han inte kan vara på plats alla gånger om det blir en kontring. För oss backar underlättar det mycket om det finns nån där som kan ta första smällen och bromsa anfallet.

Linus Pettersson stukade foten i annandagsderbyt mot Broberg, egentligen en gammal stukning som han slog upp igen, och utgick ur Kalixmatchen. Men det ska inte vara någon fara med SAIK:s hörnläggare.

• Hur kommer det sig att det blev du som fick ta alla hörnor när Daniel Mossberg försvann?

– Jag var reserv redan på Hagges (Henrik Hagberg) tid så det var väl det bästa alternativet. Vi har Löfstedt också, men har ganska bra skott så det är ju onödigt att sätta honom där ute.

• Från och med i år får man assistpoäng på hörnorna också, vad tycker du om det?

– Det bästa som hänt bandyn (skratt).

• Men ni gör för lite hörnmål, håller du inte med om det?

– Absolut. Vi tränar hemskt mycket på det, tycker i alla fall jag som står och matar in bollar hela tiden. Men det var likadant i fjol, då lossnade det plötsligt och vi gjorde mål på allt på slutet kändes det som. Jag hoppas att det blir likadant i år. Sen får jag väl vara lite självkritisk också och säga att jag kunde slå in bollarna bättre, det blir lite svajigt ibland.

SAIK har sju matcher kvar innan VM-uppehållet, och det handlar nu om att skaffa sig en bra position inför avslutningen. Målet står fast, att bli etta eller tvåa i grundserien.

– Det är nu det roliga börjar, säger Linus Pettersson.

Mer läsning

Annons