Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill SAIK att målskyttarna börjar producera

Här är SAIK:s viktigaste uppgift just nu:

Få fart på målskyttarna.

– Vi måste helt klart få fler att producera, helt klart, säger tränaren Thony Lindquist inför kvällens match mot Kungälv hemma.

Annons

Mikko Aarni gjorde 31 mål förra säsongen, Linus Forslund 29 för Bollnäs.

Efter sju omgångar har Forslund bara orkat med tre och Aarni inget alls – och med Christoffer Edlund långtidsskadad så håller det förstås inte alls.

Det vet SAIK om, och jobbar nu aktivt på att få igång de tänkta målskyttarna.

– Vi vill få så många som möjligt att dela på kakan som blivit över efter Edlunds skada. Och självklart är det betydelsefullt att våra offensiva spelare börjar göra mål. Båda har ju stor kapacitet – och jag är tämligen säker på att det lossnar snart. Jag har sett bra tecken på träningarna, särskilt från Mikko nu senast, säger Thony Lindquist.

• Varför har det gått så trögt hittills?

– För Mikkos del kan jag känna att han varit lite sökande och letande i säsongsupptakten. Han har kanske inte lagt sig i rätta positioner. Det gäller för honom att vara spelbar i rätt situationer.

– Linus sticker iväg på egna företag och det går lite för fort ibland. Det leder ofta till att han blir avstängd från spelet och har långt till närmaste SAIK:are. Det är bra att göra så nån gång då och då, om vi kan behålla bollen och få med andra i spelet. Men det får inte vara för tätt mellan gångerna.

– Linus är ju ny efter ett par år ifrån föreningen och det tar ett tag att komma in i allt också.

Thony Lindquist har talat enskilt med båda spelarna för att få dem att korrigera detaljerna som fattas för att målen ska börja trilla in.

Förhoppningen är att det lossnar redan i kväll, för det kan behövas.

– Enligt de rapporter vi fått så kommer Kungälv att spela väldigt lågt mot oss. Det gjorde dom redan i fjol, men det ska tydligen vara ännu värre nu. Vi kommer att få stångas en hel del, och det gäller att vi är extremt smarta och noggranna. Vi får inte tappa bollen i fel lägen, då är vi illa ute eftersom dom har riktigt snabba omställningsspelare i Micke Lindberg och Daniel Gratjov.

– Så det gäller att vi avslutar optimalt!

• Du verkar inte så orolig för det här med målskyttet?

– Nej, det är så här i bandy ibland, det går upp och ner. Vi tror på det system och de spelare vi har. Och Johan Löfstedt har ju levererat desto mer hittills.

Mer läsning

Annons