Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny back följer GIF till Cypern

Med förlusten av Dragan Kapcevic – läs mer här – öppnas möjligheten till ytterligare en GIF-värvning.

Mittbacken David Fällman, senast i AIK, följer med laget till Cypern för att visa upp sig.

Annons

Klockan tre i morse gick bussen mot Arlanda för vidare färd till Cypern och Gefle IF:s årliga träningsläger.

En av resenärerna lär ha dragit blickarna till sig. Pelle Olsson hann nämligen inte informera alla i truppen om att en ny spelare skulle följa med.

– Det slumpade sig ju så att den Davids namn dök upp nästan samtidigt som det blev klart att Dragan Kapcevic går till Brage – så det blev en flygbiljett ledig, säger Pelle Olsson.

Förlusten av Kapcevic innebär också en vinst, eftersom Brage tar över lönekostnaden.

Samtidigt som GIF kan stärka upp backsidan. För anledningen till att Olsson eventuellt värvar Fällman är ju att Jens Portin, vänsterbacken, är ett högst osäkert kort inför vårsäsongen. Portin fick en ny spruta i sin ljumske i går och följer visserligen med till Cypern, men enligt Pelle behövs åtminstone en och en halv månads träning innan finländaren kan vara tillbaka i matchform.

– Vi har ju egentligen bara tre mittbacksalternativ, där Pär Asp kan spela på alla positioner i backlinjen. Om Asp spelar på kanten i stället kan det ju dyka upp scenarion där vi behöver en till mittback, säger Pelle Olsson.

David Fällman har de tre senaste säsongerna spelat med Väsby, först två år i superettan och därefter i division 1. Han har dock jagats av AIK under en längre tid och i december fick han ett tryout-kontrakt med Solnaklubben som gick ut den första mars.

Faktum är att han nyss hann landa i Sverige efter ett tolv dagar långt träningsläger i USA med AIK.

– Jag kom hem i tisdags. Sedan fick jag beskedet att det inte blev någon förlängning av kontraktet. AIK trodde att nån av Backman (Niklas) eller Milosevic (Alexander) skulle lämna klubben, men när ingen gjorde det fanns det inte plats för mig, berättar David Fällman.

– Jag vet att det var en chansning att hoppa på ett sånt tryout-kontrakt, men det var ändå AIK. Och jag har lärt mig väldigt mycket av att vara i en sån stor förening, fortsätter Fällman, som spelat fyra matcher från start och gjort några inhopp – bland annat i mötet med GIF.

Pelle Olsson vill dock se mer av 22-åringen. Troligen ger han Fällman en hel del speltid i matcherna på Cypern, mot Sundsvall och Mjällby.

• Vad är du bra på, David?

– Jobbig fråga... Jag har väl bra spelförståelse och alltid rätt inställning. Och så gillar jag närkampsspel och är en bra passningsspelare.

Mer läsning

Annons