Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stabil insats av GIF

Gefle IF har börjat varva upp inför den allsvenska premiären.

Det blev stabila 3–0 borta mot Brommapojkarna där provspelande mittbacken David Fällman inte ställdes på just några prov.

Annons

Försvarsmässigt var det en klockren insats av Gefle IF som för tredje matchen i rad inte släppte in något mål.

Brommapojkarnas bollinnehav var stort, men superettalaget lyckades inte skaka fram en enda riktigt farlig målchans på hela matchen, undantaget en frispark i bra läge som Mattias Hugosson fick sträcka sig en smula på.

Mest handlade det om ett kollektivt arbete i GIF som gav frukt.

– På det sättet var det en tacksam match för backlinjen, eftersom mittfältarna hjälpte till så bra i försvarsspelet. Och David (Fällman) sattes inte på några större prov individuellt. Men jag tycker att han gjorde det jättebra det han gjorde, säger tränaren Pelle Olsson.

Fällman spelade sin första match med GIF och gjorde ett gott intryck. Framför allt stressade han sällan och lyckades ofta spela bollen till en medspelare i stället för att bara rensa undan i panik.

– Skönt att få göra en match, det blir lite annat än att bara träna. Jag tycker det gick helt okej, jag försökte göra det så enkelt som möjligt. Men vi höll nollan och vann, det är prio ett, säger Fällman.

Den 22-årige mittbacken, som närmast kommer från Väsby och som nyligen fick nobben av AIK, har redan tidigare sagt att han vill stanna i GIF. Och nu vill han ha svar på hur det blir.

– Jag har tröttnat på att vänta nu, jag vill veta. Förhoppningsvis blir det i början av den här veckan.

Försvarsmässigt bra alltså, framåt fanns det mer att önska av GIF i den första halvleken.

Anfallsparet Johan Oremo och Mikael Dahlberg hittade inte riktigt rätt i samarbetet i början, men det tog sig efter paus. Matchen i går var deras första tillsammans i GIF – men de har ju lirat ihop i Djurgården tidigare.

– Ja, men även om vi var där i två säsonger samtidigt spelade vi bara en match där vi båda var anfallare, säger Johan Oremo.

Framför allt Dahlberg visade hur viktig han är för GIF:s spel. Och nyförvärvet Oremo hyllade fjolårets bäste målskytt i Gävlelaget.

– Han är stark som f-n och får fast varenda boll. Det gäller bara att hålla sig i närheten av honom, säger Oremo.

Dahlberg fick rättvist avsluta målskyttet när han på egen retur satte 0–3-målet efter ett inlägg av Eric Larsson.

De första två målen kom båda runt halvtidsvilan – och båda med Hjalmar Öhagen-inblandning. Det första gjorde han själv, det andra var ett förspel till Alexander Faltsetas första mål i GIF-tröjan.

– Öhagen gjorde en jättebra match. Och överlag fick vi ett bättre inläggsspel i andra halvlek, det var mer fart in och då blir det mycket farligare, säger Pelle Olsson, som även tyckte att mittfältsduon Zakaria Abdulai och nämnde Faltsetas växte ju längre matchen gick.

Mer läsning

Annons