Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okända – men hungriga spelare till Gefle IF

För en vecka sedan avslöjade Sporten att mittbacken Linus Malmborg var klar för Gefle IF. I går blev övergången också officiell när GIF kallade till presskonferens. Klubben presenterade även ytterligare ett nyförvärv – division 4-spelaren (!) Johan Svantesson från Vara SK.

Båda har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Annons

Att Linus Malmborg presenterades som Daniel Theorins ersättare i går kom inte som någon överraskning.

Den 23-årige mittbacken, som närmast kommer från division 1-laget Vasalund, kunde med ett brett leende konstatera att han skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Det ser jag som en trygghet. Intrycket jag har fått är att det är en slags familjekänsla i föreningen. Pelle (Olsson) och Hasse (Berggren) är två jordnära människor, jag har blivit väldigt bra mottagen. Det här har känts rätt från början, säger Malmborg.

• Kommer du att axla Daniel Theorins mantel?

– Jag hoppas verkligen det, det är mitt mål. Jag ska göra allt för att få speltid och utvecklas.

Gefle IF:s tredje värvning inför nästa säsong är desto mer överraskande. Den 19-årige mittfältaren/anfallaren Johan Svantesson tar klivet från division 4-laget Vara SK till allsvenskan och GIF. Under den gångna säsongen gjorde han hälften av Varas mål i division 4 västra i Västergötland, 29 stycken för att vara exakt.

Svantesson provtränade med GIF under en vecka i början på november, vilket ledde till ett fyraårskontrakt.

– Det är inte ofta man går direkt från division 4 till allsvenskan. Det här har varit mitt mål sedan jag var liten, och det känns sjukt kul att jag är här nu, säger Svantesson.

GIF-tränaren Pelle Olsson:

– Vi fick helt enkelt ett tips från en scout, följde upp det och bjöd sedan in honom.

• Att gå från division 4 till allsvenskan känns rätt unikt.

– Visst är det ett ovanligt stort kliv, men för en mindre klubb som Gefle IF finns utrymmet att ha tålamod med spelare. När träningen drar igång igen är Johan med och konkurrerar.

– Jag vill poängtera att det är viktigt att man har hunger i Gefle IF, att man verkligen ser fram emot att spela i Gefle IF. Om man tittar på hur vi byggt truppen från år till år, så har det varit en genomgående tanke att hela tiden leta efter spelare som har hungern. I Faltsetas (Alexander), Malmborg och Svantesson får vi exakt den typen av spelare vi söker.

Johan Svantesson uppskattar att kontraktet är så pass långt som fyra år.

– Det gäller att vara realistisk och inse att det kommer att krävas en del för att jag ska ta en ordinarie plats i laget. Jag ska ge allt jag har, säger Svantesson, som även var aktuell för klubbar som Åtvidaberg och Värnamo.

I och med de senaste värvningarna är GIF-truppen nu spikad och klar.

– Vi har så många spelare som vi har budget för just nu. Vi hade gärna haft en mittback till, men nu är det som det är. Transferfönstret stänger 31 mars och om vi får två skador på samma position kommer vi i ett nytt läge, säger Pelle Olsson.

Därmed är alltså förre GIF-backen Anders Wikström samt Norrbys back Medi Dresevic avskrivna.

Mer läsning

Annons