Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson ber inte fansen om ursäkt

Dagen efter 1–6-smällen mot Åtvidaberg – då tackar Pelle Olsson för supportrarnas stöd.
– De skötte sig fantastiskt bra, men jag skulle aldrig be om ursäkt för en förlust, säger GIF-tränaren.

Annons

Gefle IF hade endast släppt in två mål på sina sex senaste matcher inför tisdagens bortamöte med nykomlingen Åtvidaberg.

Då klappade laget ihop fullständigt. Åtvidaberg vann med 6–1, vilket är GIF:s största förlust sedan laget var tillbaka i allsvenskan 2005.

Senast laget förlorade med fem mål var 1984 (7–2 borta mot Malmö FF), och bara tre gånger har GIF förlorat med fem mål eller mer.

Dagen efter utklassningen konstaterar tränaren Pelle Olsson att det finns en hel del detaljer att ta tag i.

– Vi har tagit del av dvd-bilder och analyserat den här prestationen på precis samma sätt som vi brukar göra. Och visst var det ett flertal situationer där vi hade kunnat agera annorlunda. Vi är självklart jättebesvikna över förlusten, säger Pelle och fortsätter:

– Men vi hanterar det här på ett sansat sätt och gör ingenting annorlunda nu mot hur vi brukar göra efter en förlust. Möjligen fick vi fler saker att lära. Flera spelare var inblandade i baklängesmålen och nu är det bara att dra lärdom av det.

• Har du varit med om en värre smäll i allsvenskan?

– Jag graderar inte förluster på det sättet. Alla förluster är tunga och tråkiga, och när man deltar i den här tuffa konkurrensen gäller det att kunna hantera en smäll som den här.

Enligt GIF-tränaren bidrog Åtvidabergs 1–0-mål starkt till de stora siffrorna i slutändan.

– Man ska ha klart för sig att det är deras tidiga ledningsmål som styr matchbilden. Vi blir stressade och tar dumma beslut, i stället för att vara kalla.

• Kunde ni ha förberett er på ett bättre sätt inför matchen?

– Vi hade en bra bild av Åtvidaberg. Vi hade bra koll på hur de skulle spela och vilka deras starka sidor är. Sedan kan man aldrig förbereda sig för 0–1 efter bara fyra minuter.

Gefle IF:s supporterklubb Sky Blues skrev i går på sin Twitter att Pelle Olsson tackade för supportrarnas stöd – och att han dessutom bad om ursäkt för lagets insats.

Men enligt Pelle var den informationen något snedvriden.

– Jag träffade Sky Blues ordförande och sa att de skötte sig fantastiskt bra i 90 minuter, och att det var synd att vi inte kunde svara för en lika gedigen insats på planen.

– Men att be om ursäkt för en förlust, det skulle jag aldrig göra, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons