Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson förlängde till 2017

Gefle IF förlänger tränarkontraktet med Pelle Olsson.
Med fem år, ända till 2017.
– Det har aldrig varit aktuellt med någon annan tränare, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand

Annons

Olsson har tränat Gefle IF i allsvenskan under sju säsonger, och går nu in på sin åttonde och egentligen sista.

Men GIF har valt att förlänga kontraktet med hela fem år till.

Den kontraktsskrivningen gör att Olsson tillhör en liten skara tränare med extremt långa tränarkarriären i en enda klubb.

– Vi tror på Pelle, säger ordförande Leif Lindstrand. Vi vet vad han har gjort, och vad han kan göra. Vi vet att han tackat nej till andra klubbar, och hur han brinner för GIF.

• Men ändå, fem år till?

– Pelle är så självkritisk så vi vet även att han själv skulle kliva av om det inte fungerade längre. Det gjorde han när han slutade som tränare och flyttade till Örebro efter säsongen 2002, säger Lindstrand.

Pelle Olsson har redan nu en fast anställning hos Gefle IF som sportchef, och om han skulle sluta som tränare har han alltså det att luta sig mot.

• Har ni letat en annan tränare?

– Nej. Vi har aldrig hamnat i såna diskussioner i styrelsen.

– Vi tror på kontinuitet. Vi har den inte längre på spelarsidan, förutom Hugosson och Bernhardsson. Men vi har den på tränarsidan. Det är viktigt. Den här förlängningen av kontraktet är en markering av det.

Pelle Olsson själv säger att trivs väldigt bra i GIF och menar att han vill jobba vidare med klubben.

– Jag ser hela tiden framåt och vi har en väldigt intressant spelartrupp som jag vill jobba vidare med. Jobbet är kul och klubben fungerar på ett bra sätt.

Arenafrågan är också en utveckling av Gefle som Pelle vill vara med om att uppleva.

– Där står vi inför något positivt. Och när det gäller mitt jobb som tränare ser jag inget stoppdatum i nuläget. Såg jag det skulle jag inte fortsätta, säger han.

Pelle Olsson är dock inte den tränare som varit längst i en svensk elitklubb. Nanne Bergstrand i Kalmar FF har tränat klubben sedan 2002 i superettan och allsvenskan, och ledde klubben till guld 2008. Nanne tränade även Kalmar säsongerna 1998–99.

På internationell nivå har Sir Alex Ferguson tränat Manchester United sedan 1986!

Mer läsning

Annons